1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. 417 inimest andsid hoogu! Esitletakse Margus Karu raamatut „Hobune Henry unenägu“
417 inimest andsid hoogu! Esitletakse Margus Karu raamatut „Hobune Henry unenägu“

417 inimest andsid hoogu! Esitletakse Margus Karu raamatut „Hobune Henry unenägu“

11. septembril näeb ilmavalgust Margus Karu seniavaldamata käsikiri, lasteraamat “Hobune Henry unenägu”. Raamat ilmub ühisrahastusplatvormi Hooandja toel, kus projektile panid õla alla 417 inimest. Loodetud 9550 € asemel koguti 12 000 €.

„Hobune Henry unenägu“ on soe ja fantaasiaküllane lugu, mis julgustab nii suurt kui ka väikest lugejat avastama seigeldes oma tõeline olemus ja päris sõbrad. Koos Henryga avardub ka lugeja silmaring ja süda saab julgust täis. Kaunite illustratsioonidega raamat sobib ettelugemiseks nii lastele, kellele meeldib kuulata unejutte, kui ka neile, kes juba ise loevad. Kujundirohke teosena sobib raamat ka noorukitele ning täiskasvanutele, kelle avastada jääb teose sügavam alltekst. Seega, kuigi tegu on esmajoones lasteraamatuga, on selle ampluaa oluliselt laiem, kui pealtnäha tunduda võib.

Nii sisult kui ka vormilt erilise raamatu illustreerija on Britt Samoson. Samoson on EKA moedisaini osakonna lõpetanud disainer, stilist ja moeillustraator, kelle tööd on osalenud mitmel moeillustratsioonide näitusel. Peale Eesti on tema loomingut esitletud praeguseks ka näiteks Washingtonis, Londonis ja Budapestis. Järgmisena rändab tema looming Stockholmi. Pärast pikka koostööd Margus Karuga oli Samosonil kindel arusaam, millist pildikeelt autor teosele soovis. Tänu sellele oli võimalik “Hobune Henry unenägu” pärast autori lahkumist siiski visuaalselt lõpuni viimistleda. Kujunduse autor on Johannes Naan.

Raamatuesitlused toimuvad üle terve Eesti, neist esimene leiab aset 12. septembril kell 18.00 Apollo Solarise raamatupoes. Üritust viib läbi autori sõber ja kursusevend Jim Ashilevi.

Raamatu müügist saadav tulu läheb Margus Karu Sihtasutuse kaudu heategevusele.

Head Uudised GoodNews