1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. 50 INIMEST SAI ABI I Vähiravifond toetas eriolukorra ajal 50 inimest, Utilitas lisas fondi 75 000 eurot
50 INIMEST SAI ABI I Vähiravifond toetas eriolukorra ajal 50 inimest, Utilitas lisas fondi 75 000 eurot

50 INIMEST SAI ABI I Vähiravifond toetas eriolukorra ajal 50 inimest, Utilitas lisas fondi 75 000 eurot

Vähiravifond koges märtsi keskel koroonakriisi puhkedes annetuste vähenemist, kuid nüüdseks on annetused osaliselt taastunud. Oma panuse andsid raskel hetkel energiafirma Utilitas 75 000 euroga ning ärikonsultatsioonide firma Ernst & Young Baltic 10 000 euroga.  

Kokku on fond saanud eriolukorra ajal aidata 50 inimest ja nende tervisesse investeerinud ligi pool miljonit eurot. “Meil on suur rõõm ja tänumeel, et vähiravifondi fännid ja toetajad ei ole nõus ka raskematel aegadel kedagi lootusetusesse jätma ning fondil on jätkunud vahendeid kõikide Eesti abivajajate toetuseks. Eriliselt täname suurtoetajaid ning inimesi, kes panustavad abivajajate heaks püsiannetusega, kasvõi 1 euroga kuus. Neid inimesi on meil tänaseks ligi 8000,” ütles vähiravifondi juhataja Toivo Tänavsuu.

Jätkuvalt annavad abivajajate hulgas tooni isad ja emad, kel on alaealised lapsed. Vähiravifond saab koos heade inimestega nendele peredele kinkida nii kallist ühist kvaliteetaega olla koos. Näiteks toetas find alates eelmise aasta lõpust 36-aastast Kohtla-Järvel elavat naist võitluses rinnakasvajaga. Naine kirjutas meile nüüd järgmised read:

“Esimest korda ma pöördusin teie poole oktoobris ning kuni maini olite minu kõrval ning aitasite mind kalli ravimi soetamisel. See ravim aitas mind vaimselt tugevamaks saada, uskuda võimatut ning mis kõige tähtsam, tunda ennast tunduvalt paremini. Hetkel on arst minu ravi muutnud, kuna viimased uuringud näitasid, et senine ravi enam ei aita mind.

Tahan tänada osutatud abi eest kõiki inimesi, kes aitavad, tänan Kingitud Elu meeskonda, tänud arstile.

Praegu on mul uus ravi ning usun, et see samuti aitab mind. Ma ei looda. Minu jaoks on niigi suur õnn, et sellel laupäeval (16.05) saan ma tähistada enda 37.sünnipäeva ning soovida enda tütrele palju õnne 13.sünnipäeva puhul, sest meie sünnipäevad on ühel päeval. Saan kallistada enda lähedasi.

Sellises olukorras loevad iga hetk ja iga päev.
Ma jään teie toetajaks ning palun kõiki, kes saavad kellegi võõra inimese elu mõjutada, teha tema elu pikemaks ja kergemaks, kasutada seda võimalust.”

Seoses eriolukorra läbisaamise ning kaubanduskeskuste avamisega taastas fond ka annetuste kogumisaktsioonid, mis olid vahepeal pausil. Fondi aktiivsed vabatahtlikud naasevad kaubanduskeskustesse, et koguda kokku Eesti inimeste heateod.

Kriisi haripunktis aprillikuus väljastas vähiravifondi nõukogu toetuse 21 inimesele, lisaks jätkus kümnete varem alanud ravide rahastamine. Eesti inimeste tervisesse panustas fond aprillis kokku 169 000 eurot, fondi tulud ulatusid 245 000 euroni.

Eriolukorra ajal andsid Eesti muusikud kontserte veebi kaudu. Õhtulehe veebi vahendusel kanti üle Marek Sadama ja sõprade heategevuslikku kontserti “Me saame sellest üle”, millega lisandus fondi mitutuhat eurot.

Fondi heategevuslikku veebipoodi on müügile saabunud põnev lauamäng “Võidujooks viirusega”, mille mõtles välja Järveküla Kooli 5. C klassi õpilane Johannes Pallo tänavu aprillis tehnoloogiaõpetuse e-õppetöö raames. Mäng on antud välja Regio poolt spetsiaalselt vähihaigete toetuseks ja piiratud koguses.

Head Uudised GoodNews