1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Abivahendikeskus kinkis abivajajatele 1000 helkurit
Abivahendikeskus kinkis abivajajatele 1000 helkurit

Abivahendikeskus kinkis abivajajatele 1000 helkurit

Kadri Tiido

Juubeliaastat tähistav abivahendikeskus Invaru jagas sünnipäevakuu jooksul abivajajatele üle Eesti 1000 helkurit. Ettevõtte eesmärk on juhtida abivajajate tähelepanu turvalisele liikumisele ja õnnetuste ennetamise olulisusele.

Aktsiooniga soovib abivahendikeskus tõsta inimeste teadlikkust ja rõhutada kuivõrd oluline on oma abivahend liigeldes hästi nähtavaks muuta ning võtta kasutusele ettevaatusabinõud, et vältida libedaga kukkumist. Lisaks helkuritele jagas abivahendikeskus inimestele soovitusi kevadisel libedal ajal liiklemiseks. Kevad on just see aeg, kus libedus võib tekkida ootamatult ja seetõttu on oluline iseseisvalt õues liikudes selliseks olukorraks valmis olla.

Invaru klienditeeninduse valdkonna juhi Kadri Tiido sõnul pöörduvad abivajajad üha enam ka ise spetsialistide poole sooviga enda abivahendid libedaga liikumiseks ette valmistada. “Kui helkuri vajalikkusest ollakse üldiselt teadlikud, siis päris paljud abivahendite kasutajad ei tea näiteks, kuidas tagada libedaga ohutu liikumine. Olgu nendeks jalanõude külge kinnitatavad spetsiaalsed libisemisvastased tallad või jääteravikud, mis muudavad kargud ja kepid libisemiskindlaks,” selgitas Tiido.

Lisaks soovitas Tiido abivajajatel pimeda ja libeda korral oma liikumisi varasemast enam ette planeerida. “Kui võimalik, tasuks abivajajal liikuda õues koos saatjaga, et vältida libedaga kukkumist. Libastumise oht võib olla ootamatu musta jää tõttu, mis võib jääda märkamata. Samuti on oluline varuda liikumiseks rohkem aega. Nii ei pea libedaga kiirustama ja kukkumisoht väheneb” selgitas Tiido.

Invaru jagas juubeliaasta raames helkureid kõigile ettevõtte esinduste külastajatele. Kaheksas linnas üle Eesti jagati välja 1000 juubeliaasta sõnumiga helkurit, et juhtida inimeste tähelepanu ohutule liiklemisele ja õnnetuste ennetamise olulisusele.

Head Uudised GoodNews