1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITÄH ANNETAJATELE! Eelmisel aastal teenis vähiravifond “Kingitud elu” tulu kokku ligikaudu 760 000 eurot
AITÄH ANNETAJATELE! Eelmisel aastal teenis vähiravifond “Kingitud elu” tulu kokku ligikaudu 760 000 eurot

AITÄH ANNETAJATELE! Eelmisel aastal teenis vähiravifond “Kingitud elu” tulu kokku ligikaudu 760 000 eurot

KäedÄriregistrisse jõudis vähiravifondi “Kingitud elu” 2015. aasta majandusaasta aruanne, mille auditeeris audiitorfirma Deloitte, annab fond teada. Millest aruanne räägib?

Aruandes seisab, et 2015. aasta oli fondi jaoks väga edukas. Kui 2014. aastal toetas fond 11 eestimaalast, siis 2015. aastal oli abisaanuid juba 50. Jätkuvalt said abi kõik vähihaiged, kes fondi poole pöördusid ja kuuluvad fondi sihtgruppi – mittekulutõhusate vähihaigete hulka, kelle ravi ei toeta haigekassa.

2015. aastal teenis vähiravifond “Kingitud elu” tulu kokku ligikaudu 760 000 eurot. Tulusid ei saa käsitleda sajaprotsendiliselt annetustena, sest nende hulka on arvestatud ka näiteks patsientide omaosalused. Annetuste hulk oli 2015.aastal kokku ligi 640 000 eurot. 50 abisaanut olid vanuses 36-83. Mitmed neist on jätkanud ravi pikemaajaliselt ning fond toetab neid jätkuvalt.

Otseselt toetuse saajate ravi finantseerimisega seotud kulud olid aasta jooksul kokku ligikaudu 595 000 eurot.
Fond tegi patsientidele aasta jooksul kättesaadavaks kokku ligi kümme erinevat vähiravimit (teiste hulgas Keytruda, Vectibix, Stivarga, Imbruvica, Avastin, Imnovid, Caprelsa, Yervoy, Sutent jt), mida ei rahasta haigekassa. Enamikelt ravimitootjatelt on fondil õnnestunud saada hinnasoodustus ravimite ametlikest hindadest – soodustuse kogumaht ulatus 2015. aastal üle 100 000 euro.

Vähiravifondil “Kingitud elu” on üks palgaline töötaja – tegevjuht (või juhataja), kellele annab suuniseid fondi nõukogu. Fondi nõukokku kuulub seitse liiget: onkoloogid dr Peeter Padrik, dr Hele Everaus, dr Kadri Putnik ja dr Kristiina Ojamaa, ning samuti Janek Mäggi, Maris Jesse ja Rita Rätsepp. Fondi nõukogu kompetentsus onkoloogia valdkonnas on Eesti parimaid. Fondi juhib alates novembrist 2014 Toivo Tänavsuu (enne seda fondi nõukogu liige), kes võttis selle ameti üle lapsehoolduspuhkusele siirdunud Kersti Ringmetsalt. Toetuse taotluste kriteeriumitele vastavust hindab ja nende üle otsustab fondi nõukogu.

Fond toetab tõenduspõhist, müügiloaga ning konkreetsele patsiendile näidustatud onkoloogilist ravi, mida ei toeta haigekassa, kuid mille kohta on patsiendil selge suunis oma raviarstilt. Samas ei vastandu me otseselt ka vähi alternatiivravsetele ravivõimalustele.

Aitäh kõigile headele annetajatele, ainult tänu teile saavad heategevusorganisatsioonid inimesi aidata!

Head Uudised GoodNews