1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITÄH ANNETAJATELE! Lastefond alustab puuetega laste hoiuteenuse pakkumist Ida-Virumaal
AITÄH ANNETAJATELE! Lastefond alustab puuetega laste hoiuteenuse pakkumist Ida-Virumaal

AITÄH ANNETAJATELE! Lastefond alustab puuetega laste hoiuteenuse pakkumist Ida-Virumaal

LF1Sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond hakkab tulevast nädalast pakkuma sügava ja raske puudega laste hoiuteenust ka Ida-Virumaal.

Lastefond hakkab teenust pakkuma oma tänavuse põhikampaania „Unistuste puhkus“ raames. Juba kolmas seesugune hoiukodu Eestis saab tegutsema Jõhvis MTÜ Puuetega Laste Tugikodu Päikesekiir juures.

Tugikodu Päikesekiir on pakkunud Ida-Virumaa erivajadustega lastele lapsehoiuteenust juba alates möödunud aasta juunist. Kuni aprillikuuni tehti seda projekti raames Šveitsi Vabaühenduste Fondi ja Kodanikuühiskonna Sihtkapitali toel, septembrist võtab teenuse rahastamise üle Lastefond.

MTÜ juhataja Ursula Randlaine sõnul pakuti siiani hoiuteenust küll kohalike omavalitsuste abiga edasi, kuid sellega pikemalt jätkamine oleks ilma täiendava lisatoetuseta siiski raske. „Õnneks ristus meie tee Lastefondiga ning üheskoos saame perede aitamiseks juba rohkem ära teha,“ ütles ta.

Tugikodu ruumides pakutakse lapsehoiuteenust tööpäevadel ajavahemikul kella 8-18 kuni kümnele lapsele. Kahe lapsehoidja ja abiliste hoole all on laste päev sisustatud mängude ja arendavate tegevustega. Tegevuse kasvades võtab tugikodu eesmärgiks pakkuda peredele tuge ka nädalavahetustel ning pikendada kokkulepitud päevadel hoiuaega ööpäevaseks. Lastega, kellele on määratud koduõpe, on võimalik koostöös kooli ja õpetajatega individuaalseid tunde läbi viia tugikodus.

Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv tunneb uue, juba neljanda puuetega laste hoiukodu avamise üle suurt heameelt. „On suurepärane, et oleme leidnud hoiukodude projektis endale neli südame ja hingega tegutsevat partnerit, kes Lastefondi toel raske ja sügava puudega laste ja nende perede elu väikese puhkuse võimaldamise abil lihtsustada tahavad. Loodame oma selle aasta põhikampaania raames jõuda ka vanemateni, kes pole endale ja perele puhkust lubanud juba aastaid. Seega kutsume kõiki lugejaid üles abivajajaid peresid meieni suunama,“ sõnas ta.

Pidulik Jõhvi hoiukodu avamisüritus leiab aset esmaspäeval kell 15.

Varasemalt on Lastefondi kampaania “Unistuste puhkus” raames avatud hoiukodud sügava ja raske puudega lastele märtsis Tartus ning juunis Pärnus. Juba käesoleva aasta oktoobris hakatakse hoiuteenust pakkuma ka Võrus.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.

Lastefond

Head Uudised GoodNews