1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AITAME ALUSTADA ELU I Raili Friedemann: usume, et fondi tegevus on headele näitajatele kindlasti kaasa aidanud
AITAME ALUSTADA ELU I Raili Friedemann: usume, et fondi tegevus on headele näitajatele kindlasti kaasa aidanud

AITAME ALUSTADA ELU I Raili Friedemann: usume, et fondi tegevus on headele näitajatele kindlasti kaasa aidanud

Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond tähistab täna, 18.mail 2020 enda 20.juubelit. Algselt Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondina loodud heategevusorganisatsioonile panid kunagi aluse üheksa südikat ühiskonnategelast.

Tänaseks on fond kasvanud üle-eestiliseks ning toetatakse kõiki Eestimaa sünnitusosakondi. Veel eelmisel nädalal räägiti läbi Tartu Ülikooli Kliinikumi naistekliiniku ning Ida-Viru Keskhaigla sünnitusosakondadeesindajatega ning kinnitati ka nende liitumine fondiga. Kokku toetatakse kahtteist sünnitusosakonda üle Eesti. Heategevusfondi juhib Raili Friedemann ning vabatahtlikena panustavad oma teadmistega 8 nõukogu liiget, kelleks on Eeva Kauba, Merle Viirmaa, Piret Veerus, Andres Sutt, Aleksander Tammert, Ivo Kallasmaa, Madis Trei ning nõukogu esimees Rainer Ratnik.

Toetusfondil on olnud väga suur roll sünnitusosakondade parendamisel ning aastate jooksul on pakutud tuge erinevate tegevuste ja toetuste näol. Peamiselt tegeleb fond sünnitusosakondadele innovaatilise aparatuuri soetamisega ning toetatakse ka personali koolitusi. Samuti on fond õla alla pannud sünnitustubade ja perepalatite renoveerimisprojektidele. “Aitame tegelikult seal kus vaja. Käesoleva aasta eriolukorra ajal reageerisime samuti kiirelt ning meie saadetud isikukaitsevahendite abipakid olid paljudes sünnitusosakondades esimesed.” sõnas fondi tegevjuht Raili Friedemann.

Abivajajaid saab fond toetada ainult tänu annetajatele. 2018. aastal oli Eesti Euroopa Liidu turvalisim paik sündimiseks ehk Euroopa Liidu riikide seas on Eestis imikute suremus kõige väiksem. “Usume, et fondi tegevus on headele näitajatele kindlasti kaasa aidanud. Täname kõiki eraisikutest annetajaid ja ettevõtteid, kes on aastate jooksul võtnud südameasjaks meie toetamise.” sõnab Friedemann ja kinnitab, et iga panus loeb. “Ilma annetusteta meid ju ei eksisteeriks – olgu need siis eraisikute annetused või ettevõtete nagu Reval Gelato, GOSPA, AEGAON ja La Prima Pizza initsiatiivid, mille raames viimased oma toodete müügi pealt teatud summa meile annetavad. Lisaks rahalisele annetusele on ettevõtete aja ja oskuste annetamine fondi aidanud. Suurimad tänud agentuurile AD Angels, kes on olnud aastaid fondi püsiannetaja ning kes tänasel päeval aitab meil kampaaniate sõnumeid välja mõelda ning kõikidele meediakanalitele, et ikka ja jälle meile tasuta meediapindu annate!“

Südamest suurim aitäh kõigile, kes te aitate alustada elu!

Kui ka Sina soovid meid toetada, siis saad seda teha SIIT või ülekandega:

SA Eestimaa Sünnitusmajade Toetusfond

Swedbank: EE912200221014760940

SEB: EE871010220049001018

Lisaks toetusfondil hetkel toimumas ka kampaania Kunst aitab alustada elu – mille kaudu toetades saab annetaja ise kingiks vastu Eesti kunsti.

Head Uudised GoodNews