1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Aitame Antsul Aidata
  4. AITAME ANTSUL AIDATA! Kaks noort naist tulid vabatahtlikuna Ants Väärsile appi
AITAME ANTSUL AIDATA! Kaks noort naist tulid vabatahtlikuna Ants Väärsile appi

AITAME ANTSUL AIDATA! Kaks noort naist tulid vabatahtlikuna Ants Väärsile appi

lutepaa4Oktoobris saab aastaseks portaali GoodNews algatatud heategevuskampaania “Aitame Antsul aidata”, mille eesmärgiks on koguda annetuste kaudu Põlvamaa invataksojuhile Ants Väärsile raha, et ta saaks haigete sõidutamiseks osta vanade ja väsinud autode asemele uue ja mugavustega sõiduki. Aastaga on kampaanias kaasa löönud kümned ja isegi sajad toredad ning heatahtlikud inimesed, kes kõik väärivad suurt tunnustust.

See aastapikkune periood sisaldab palju toredaid lugusid ja üks neist hargnes selle suve lõpus, kui kaks noort naist, Katre ja Maarika, veetsid puhkust Põlvamaal, Saatse lähedal Lutepääl maakodus ning kuna neil tekkis hetk, mil polnud midagi teha, otsustasid nad hakata õunu müüma.

“See oli enda lõbustuseks, hinnaks 1 õun 1 raha,” jutustab Katre. Õunte müügist teenisid nad 10 eurot ja kuna raha teenimine polnud neile eesmärgiks, otsustasid nad selle annetada ühele Haapsalu neljaliikmelisele perele ahju kordategemiseks, kahekordistades omalt poolt summa 20 euroni.

lutepaa1

See õnnestunud aktsioon tekitas neidudes tahtmist ettevõtmist korrata ja kui nad kohtasid kord Ants Väärsit, kes neile oma missioonist jutustas, otsustasid nad teda heategevuslikus korras abistada. Nad valmistasid reklaamisildid ja müüsid kolmel nädalavahetusel Lutepää bussipeatuses kuivatatud kala, kukeseenekooki ja soolaube, kahekordistasid taas müügist saadud summat ja kandsid selle üle Ants Väärsile, lõppsuuruses üle 60 euro.

Katre lisab, et nende ettevõtmine ei tähendanud ainult müümist, vaid nad ka teadvustasid nende juurde pidama jäänud huvilisi mehest, kes on jagu saanud ajuinfarktist ja vähist ning võtnud nõuks abistada neid haigeid, kellele on raske arsti juurde ja sealt koju pääseda. 4 ja pool aastat tagasi Ameerikas tutvunud viljandlannast ja tallinlannast sõbrannad lubavad ka edaspidi heategevusega jätkata.

lutepaa2

“Me ei tea kunagi, millal endal abi võib vaja minna ja Eestis leidub väga palju häid usaldavaid inimesi, kes aitaks hea meelega! Kindlasti jätkame sama “traditsiooni” ka järgmisel suvel,” ütlevad Katre ja Maarika lõpetuseks.

Uue invabussi maksumuseks hindab Ants Väärsi ligikaudu 40 000 eurot ja oodatud on iga toetus. Võimalus on teda selles tegevuses toetada, annetades avatud fondidesse: helistades telefonil 900 6677, annetad kümme eurot ja OÜ Antsu Takso arveldusarvele EE611010220241726227 saab annetada enda jaoks sobiva summa.

Rohkem infot kampaania kohta leiab SIIT!

Head Uudised GoodNews