1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. AITAME KOOS! Alexela heategevuslik kampaania kogub 17-aastase haruldase verehaigusega tüdruku jaoks annetusi
AITAME KOOS! Alexela heategevuslik kampaania kogub 17-aastase haruldase verehaigusega tüdruku jaoks annetusi

AITAME KOOS! Alexela heategevuslik kampaania kogub 17-aastase haruldase verehaigusega tüdruku jaoks annetusi

Fotod: Pixabay

Täna algab Alexela tanklaketi poodides üle Eesti kampaania “Anname jõudu tervisele!”, mille raames on üles pandud korjanduskastid, et koguda annetusi 17-aastase haruldase verehaigusega tüdruku elu päästva ravimi soetamiseks. Lisaks läheb lapse toetuseks iga 0,5l Traditsioonilise limonaadi ja 0,75l Witamineral Wellnessi pudeli müügilt 10 senti.

Alexela juht Maria Helbling kinnitab, et sotsiaalvaldkonna ettevõtmiste toetamine on kultuuri ja spordi kõrval jätkuvalt Alexela prioriteet. “Meie koostöö Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondiga ulatub aastate taha ja on mitmesugune: näiteks toetame fondi regulaarselt kütusega ja samas oleme viimastel aastatel olnud kaasatud ka konkreetsetesse kampaaniatesse,” täpsustab Helbling. Alexela valis selleaastaseks projektiks haruldase verehaigusega 17-aastase tüdruku toetamise, millega soovivad innustada ja kaasata heategevusse ka kliente ning koostööpartnereid. “Usume, et koos suudame selle tütarlapse heaks veel rohkem ära teha ja tema tervisele jõudu anda,” kutsub Helbling kampaanias kaasa lööma.

Usume, et koos suudame selle tütarlapse heaks veel rohkem ära teha ja tema tervisele jõudu anda.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar tänab pikaaegset koostööpartnerit Alexelat, et nad on tulnud appi väga suure, kuid kriitiliselt vajaliku toetusprojekti heaks annetuste kogumisel. “Fond toetab lapse elupäästvat ravi aasta lõpuni 255 714 euroga, millest on hetkel heategijate abiga kogunenud 100 802 eurot, kuid 61% on toetussummast veel puudu,” ilmestab Saar abivajaduse tõsidust. “Loodame südamest heade inimeste abile, et saaksime 17-aastasele tüdrukule eluks vajaliku ravimi soetamiseks vajamineva summa kokku,” kutsub Saar üles annetama ning lisab, et fondi poole on 17-aastase tüdruku toetamiseks oodatud pöörduma kõik toetajad, kellel on võimalus abi pakkuda.

Loodame südamest heade inimeste abile, et saaksime 17-aastasele tüdrukule eluks vajaliku ravimi soetamiseks vajamineva summa kokku.

Lisaks Alexela tanklaketi kauplustes korjanduskasti panustamise ning kampaanias osalemisele, on lapse elu päästva ravimi soetamist võimalik toetada, tehes ülekanne SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele ja lisades selgituseks „17-aastane tüdruk“:

Swedbank IBAN EE682200221015828742

SEB IBAN EE261010220014910011

Nordea IBAN EE791700017000285384

LHV IBAN EE527700771000610813.

17-aastasel tüdrukul diagnoositi 2011. aasta sügisel idiopaatiline aplastiline aneemia, mis on haigus, mille puhul toodab luuüdi liiga vähe erinevat tüüpi vererakke. Vereanalüüsidest selgus, et lapsel oli madal nii trombotsüütide, hemoglobiini kui ka leukotsüütide tase. Immuunsupressiivse raviga haigus stabiliseerus.

Kolm aastat hiljem avastati lapsel aga lisaks paroksüsmaalne öine hemoglobinuuria, mille puhul punavererakud ehk erütrotsüüdid lõhustuvad ja tekib hemolüüs. Käesoleva aasta alguses tekkis lapsel ajus veenides tromb ning ta oli ravil intensiivraviosakonnas.

Et hoida ära hemolüüs ehk punarakkude lõhustumine ja selle kaudu tromboos vajab tüdruk ravimit nimega Soliris, mille toimeaine on eculizumab. Ravim ei kuulu Eesti Haigekassa kompenseeritavate ravimite nimekirja ning ühe kuu ravi eculizumabiga maksab 27 600 eurot, millele lisandub käibemaks.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku üle kolme ja poole miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks SIIN. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.

Head Uudised GoodNews