1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Aitame soetada Lõuna-Eestisse kõnniroboti
Aitame soetada Lõuna-Eestisse kõnniroboti

Aitame soetada Lõuna-Eestisse kõnniroboti

Eestis on sadu ja sadu lapsi, kes ei saa sünnitrauma, insuldi või mõne muu keerulise haiguse tõttu kas üldse kõndida või siis liiguvad väga vaevaliselt. Kõnnirobot on abivahend, mis aitab parandada või taastada ravi vajavate inimeste kõnnimustrit ning on üks kaasaegne taastusravi toetav vahend kogu füsioteraapia protsessis, mida kombineeritakse paralleelselt füsioterapeudi poolt koostatud individuaalsete terapeutiliste harjutustega.

Roboti kasutamine annab võimaluse treeninguks sellise intensiivsusega, mida üks terapeut ilma masina abita tagada ei suuda. Nimelt on kõnnirobotil paiknev elektrooniline kõnniortoos võimeline patsiendi jalgu trenažööril sadu kordi täpselt ühesuguse liigutusega treenima, vastates seejuures iga inimese individuaalsetele vajadustele. Lisaks annab robottehnoloogia võimaluse muuta füsioteraapiatunnid intensiivsemaks ja vaheldusrikkamaks ning aitab suurendada patsiendi motivatsiooni.

Taastusravis äärmiselt vajalik abivahend on olemas Tallinnas ja Haapsalus. Paraku ei saa Kesk- ja Lõuna-Eesti patsiendid kõnnirobotit kasutada piisaval määral ja seetõttu kogub SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond annetusi, et äärmiselt vajaliku aparaadi kasutamise võimalus saaks olema ka Kesk- ja Lõuna-Eestis.

Kõnniroboti soetamiseks kogus annetusi ka Kanal 2 heategevuslik jõulusaade “Jõulusoojus”.  Vaata järele liigutavaid ja mõtlemapanevaid lugusid peredest, kus kasvab liikumispuudega laps, ning kelle nimel terve pere kogu hingest pingutab, mis enamikule meist on täiesti loomulik – ise kõndimine.

Ligikaudu 500 000 eurot maksva kõnniroboti soetamiseks lisab oma panuse juurde ka Tartu Ülikooli Kliinikum. Lastefond kutsub kõiki häid inimesi ja kollektiive annetama, et käesoleva aasta lõpul saaksid liikumispuudega pisikesed patsiendid äärmiselt vajalikku abivahendit taastusravis juba kasutada.

Kuidas sina saad aidata? 

Tee ühekordne annetus SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele, lisades selgitusse “kõnnirobot”

Swedbank IBAN EE682200221015828742

SEB IBAN EE261010220014910011

Luminor IBAN EE791700017000285384

LHV IBAN EE527700771000610813

Head Uudised GoodNews