1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Algas kampaania mänguasjade kogumiseks Tallinna Lastehaiglale
Algas kampaania mänguasjade kogumiseks Tallinna Lastehaiglale

Algas kampaania mänguasjade kogumiseks Tallinna Lastehaiglale

Lauamängud
Lauamängud

Tänasest 24. augustini kestva ettevõtmise “Uuele ringile!” käigus aitavad Itella SmartPOST ja Aarete Laegas koguda Tallinna Lastehaiglas ravil viibivatele lastele kasutatud, aga korras mänguasju.

“Ega ükski laps pikast haiglasolekust ei unista, mõnikord on see aga lihtsalt vajalik. Arstide hoolitsus on väga tähtis, aga sama oluline on soe ja kodune keskkond. Seetõttu kutsun üles kõiki lastega peresid, kellel on kodus seisma jäänud mänguasju, saatma need lastehaiglale, et mõne teise pere väikese lapse jaoks haiglasoleku aeg rõõmsam oleks,” ütles kampaania patroon Lenna Kuurmaa.

Tallinna Lastehaigla juhatuse esimehe dr Katrin Lutsu sõnul on eelkõige oodatud lauamängud, Lego konstruktorid, tubased liumäed ja mängumajad, nukud, autod, arvutimängud, pusled ja muud haigla keskkonda sobivad mänguasjad. Karvased mänguasjad on küll mängimiseks mõnusad, aga võivad haigusetekitajaid edasi kanda, mistõttu väikestele haiglapatsientidele need ei sobi.

Kampaanias saab osaleda, kogudes lastele mõeldud mänguasjad kokku ja läkitades need sinise SmartPOSTi automaadiga Aarete Laekale, kes saadetised sorteerib ja Tallinna Lastehaiglale üle annab. Selleks tuleb kõik saadetavad esemed panna ühte pakki, näiteks kilekotti, märkida pakile märksõna „Uuele ringile“ ja toimetada pakk SmartPOSTi pakiautomaati, mis asuvad kaubanduskeskustes üle Eesti. Automaadi puutetundlikult ekraanilt tuleb valida “Heategevus” ning järgida automaadi edasisi juhtnööre.

Kõik esemed peavad olema pakitud üheks saadetiseks ning paki maksimaalsed mõõtmed ei tohi ületada suurima kapi mõõtmeid (60x60x60cm). Kui pakk on pakiautomaadi lubatud mõõtmetest suurem, võib selle toimetada otse MTÜ Aarete Laegas sorteerimiskeskusesse aadressil Madala 3, Tallinn.

Paki saatmine SmartPOSTi kaudu maksab kampaania raames 1 euro sõltumata kapi suurusest. Itella SmartPOSTi tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul on saatekulu sümboolne ja aitab vältida olukorda, kus automaati mõtlematult või pahatahtlikult kasutataks. Kogunenud tulu antakse üle Tallinna Lastehaigla Toetusfondile, et aidata veelgi kaasa lastesõbraliku haigla kujundamisele.

Kampaanias osalemise detailse juhendi ja pakiautomaatide asukohad leiab kampaanialehelt. Aarete Laeka aadressi ja lahtiolekuajad leiab organisatsiooni kodulehelt.

Head Uudised GoodNews