1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Alma Liblikaefekti kampaania annetus viib vähekindlustatud lapsed trenni
Alma Liblikaefekti kampaania annetus viib vähekindlustatud lapsed trenni

Alma Liblikaefekti kampaania annetus viib vähekindlustatud lapsed trenni

Valio Eesti tegevdirektor Maido Solovjov andmas üle annetust Lastekaitse Liidule

Valio Eesti ja Lastekaitse Liidu koostöös ellu  viidud Alma Liblikaefekti heategevuskampaania tulemusel sai spordistipendiumi 51 abivajavat last, kelle spordiharidust Valio ühtekokku enam kui 20 000 euroga toetab.

Valio Eesti turundusdirektori Krista Kalbini sõnul kogunes mullusest enam kui kaks korda suurem spordistipendiumi fond liblikaga kampaaniamärgist kandvate Alma 150-grammiste kohupiimarkeemide müügitulult.

„Aitäh kõigile eestimalastele, kes ostsid Alma liblikatega kohupiimakreeme, tänu millele kasvas tänavune spordifond mullusega võrreldes rohkem kui kahekordseks. Selle ühiselt kogutud rahasumma abil saime toetada kõiki lapsi, kes oma spordiharrastustega tegelemiseks rahalist abi vajasid, ning rohkemgi veel. Tänu Alma Liblikaefekti kampaaniale rekonstrueeritakse Pivarootsi õppe- ja puhkekeskuse palliplats, mida laagrisuve veetvad lapsed saavad kasutada nii võistlusteks kui ka peoõhtute korraldamiseks,“ sõnas Krista Kalbin.

Tema sõnul tasub Valio Alma Liblikaefekti fondist laste trennitasusid ning aitab rekonstrueerida palliplatsi. „Kõige enam laekus avaldusi, et tegeleda judo ja ujumisega, aga populaarsed olid ka korvpall, tantsimine, suusatamine ja muud spordialad.“ sõnas ta.

Lastekaitse Liidu projektijuhi Helen Saarniku sõnul aitab kampaania abil kogutud raha väga mitmeid vähekindlustatud peredest pärit lapsi. “Liikumine on lisaks loomulikule vajadusele ka oluline osa lapse heaolust. Kahjuks on paljudel peredel keeruline võimaldada oma lastele spordikoolis või trennis käimist. Lastekaitse Liit on tänulik headele inimestele, kes on märganud abivajajaid ja toetanud enim abi vajavaid lapsi.” sõnas Saarnik.

Alma Liblikaefekti heategevuskampaania sai alguse aastal 2016 ning kampaaniaperioodi jooksul panustas iga Alma 150-grammise liblikaga kohupiimakreemi ostja sporditoetuste fondi, kuhu kogunes 2017. aastal ühtekokku 20 237 eurot. Sporditoetustele said taotlused esitada vähekindlustatud peredest pärit laste vanemad ja hooldajad.

Lastekaitse Liit edendab eeskosteorganisatsioonina laste õigusi ühiskonnas alates 1988. aastast, omades toetust avaliku-, äri- ning mittetulundussektori institutsioonide ja elanikkonna seas. Lastekaitse Liit aitab kaasa laste õiguste tagamisele ja lapsesõbraliku ühiskonna kujundamisele.

Head Uudised GoodNews