1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ANNAME HOOGU! Loome koos unistuste Tsirkusemaailma
ANNAME HOOGU! Loome koos unistuste Tsirkusemaailma

ANNAME HOOGU! Loome koos unistuste Tsirkusemaailma

Uus rahvusvaheline kaasaegse tsirkuse festival HOOG ühendab etenduskunstid, pakkudes üllatavaid elamusi ja praktilisi kogemusi nii täiskasvanutele kui ka lastele. 8.-10. juunil 2018 esitletakse Haapsalus välisesinejate ja kodumaisete artistide kõrgtasemel lavastusi. Lisaks etendustele pakub HOOG haridusprogramme peredele, professionaalidele ning erivajadustega inimestele.

Rahvusvahelise kaasaegse tsirkuse festivali HOOG fookuses on uudne etenduskunst – kaasaegne tsirkus. Sõnadeta lavastustes vormitakse füüsiline võimekus kunstiliselt kaunisse pakendisse, testides inimvõimekuse piire.

HOOG festival esitleb artiste Põhjamaadest, Euroopast, aga ka kaugemalt. Peaesineja, artist Matthias Romir on enam kui 20 aastat loonud žonglöörimise, objektiteatri, klounaadi ja videokunsti piirimail mänglevaid lühilavastusi. Haapsalu Kultuurikeskuses etendub lavastus “Life is Short Stories”. Etendust mängitakse ka Tallinnas, Vene Teatris.

Festivali direktor Anu Tähemaa sõnul ühendab uus žanr eri kunstivaldkonnad. „Etendustes kasutatakse küll tsirkusekunsti elemente nagu žongleerimine või akrobaatika, kuid kaasatakse ka tants, näite- või videokunst, osavusalad või eksperimenteeritakse sootuks füüsika, muusika või psüholoogiaga. Tegu on lavastusliku tervikuga nagu teatris ikka. “Palliga hüljes” ning “jalgrattal karu” jäägu ajalukku – HOOG loomi meelelahutuseks ei rakenda,” selgitab Tähemaa.

Ja muuseas, Tähemaa kutsub ka Sind tsirkusemaailma ülesehitamiseks hoogu andma! Vaata järgi ja anna hoogu! 

Head Uudised GoodNews