1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. ANNETUSKAMPAANIA ABIL SOETATUD AJUMONITOR! Pelgulinna Sünnitusmaja sai tänu annetajatele uue ajumonitori
ANNETUSKAMPAANIA ABIL SOETATUD AJUMONITOR! Pelgulinna Sünnitusmaja sai tänu annetajatele uue ajumonitori

ANNETUSKAMPAANIA ABIL SOETATUD AJUMONITOR! Pelgulinna Sünnitusmaja sai tänu annetajatele uue ajumonitori

Eile anti Pelgulinna Sünnitusmajale üle Colonna Kinnisvara  algatatud heategevuskampaania raames ostetud vastsündinute ajumonitor.

Annetuskampaania abil soetatud ajumonitori ehk amplituud EEG abil saab sünnitusmaja intensiivravi osakonnas jälgida terviserikkkega vastsündinute ajutegevust ja ajufunktsioonide võimalikke kõrvalekaldeid.

“Amplituud EEG on aparaat, mille abil saame kindlamalt diagnoosida vastsündinu krambisündroomi – kahtlusel vastsündinu krampidele saab selle aparaadiga diagnoosi kinnitada või ümber lükata. Samuti nende vastsündinute puhul, kellel on sünnil olnud hapnikupuudus, on võimalik hinnata aju aktiivsust ja otsustada vahetus sünnijärgses perioodis edasise ravitaktika ja täiendavate uuringute vajaduse üle. Ka enneaegsete laste ja rasket sepsist põdevate laste puhul võib EEG uuring olla informatiivne” selgitab dr. Pille Saik, Pelgulinna Sünnitusmaja lasteosakonna juhataja.

Annetuskampaania abil soetatud ajumonitori ehk amplituud EEG

Kaks kuud väldanud annetuskampaania toimus Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi ja Colonna Kinnisvara ühise ettevõtmisena.

Roberto de Silvestri, Colonna Kinnisvara juhatuse esimees ja Mary Teras, Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi tegevjuht

“Oleme väga tänulikud Colonna Kinnisvarale ja kõigile teistele annetajatele, kelle abil kallis aparaat sünnitusmajja jõuab. Amplituud EEG on ülivajalik seade, mida Pelgulinna Sünnitusmajal seni polnud ja nüüd on see personalile suureks abiks,” sõnas Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondi nõukogu liige Eeva Kauba.

Dr. Piret Veerus, Pelgulinna Sünnitusmaja juhataja ja Roberto de Silvestri, Colonna Kinnisara juhatuse esimees

Ajumonitor maksis 20 600 eurot, millest 4000 eurot koguti telefoniannetustena ning 14 500 detsembris toimunud Colonna aastalõpugalal. Ülejäänud summaga toetas Colonna Kinnisvara. „Meil on juba traditsiooniks saanud, et eduka tegevusaasta lõpuks korraldame heategevusaktsiooni, mis pöörab tähelepanu just kõige väiksematele ilmakodanikele,“ ütles Roberto de Silvestri, Colonna Kinnisvara juhatuse esimees.

Dr. Imbi Moks, Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esinaine

Varasematel aastatel on aastalõpukampaania abil Pelgulinna Sünnitusmajja ostetud uus kuvöös ning renoveeritud kaks peretuba.

Dr. Pille Saik, Pelgulinna Sünnitusmaja lasteosakonna juhataja

Head Uudised GoodNews