1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Annetuskeskkonna „Ma armastan aidata“ abil sai Eesti 70 heateo võrra paremaks
Annetuskeskkonna „Ma armastan aidata“ abil sai Eesti 70 heateo võrra paremaks

Annetuskeskkonna „Ma armastan aidata“ abil sai Eesti 70 heateo võrra paremaks

Annetuskeskkonna „Ma armastan aidata“ 10. ning Eesti 100. sünnipäeva tähistamiseks otsisime suve alguses annetuskeskkonna liikmesorganisatsioonide seast üles 100 heategu, kuhu kutsusime inimesi vabatahtlikuna oma aega panustama. Tänasel rahvusvahelisel heategevuse päeval on hea meel öelda, et vabatahtlikuna osalemissoovist andis märku üle 300 inimese ning tehtud sai 70 heategu.

Kõige populaarsemaks ülesandeks osutuks nägemispuudega inimestele audiofailide sisselugemine, kus andis oma panuse 160 tunni raamatute audiofailideks salvestamisel ligi 30 inimest. Toidupank sai 12 uut vabatahtlikku, kelle abiga jagati toiduabi ligi 400 leibkonnale ja leiti abivägi edasisteks toidukogumispäevadeks. Samuti oli populaarne Eesti Vähihaigete Lastevanemate Liidu kutse tulla haiglas viibivatele lastele muinasjutte lugema, kus 20 inimest käis suve jooksul mitu korda nädalas lastehaiglas haigetele lastele muinasjutte vestmas.

Heateo SA tegevjuhi Pirkko Valge sõnul tõestas suvine kogemus seda, et inimeste huvi vabatahtlikuna ühiskonda panustada on kasvamas. „Kampaania näitas, et vabatahtlikuna tahetakse kaasa lüüa ka keerulisemate teemade juures ning et ühekordsetest panustajatest võivad saada organisatsioonidele püsivad vabatahtlikud“.

Swedbanki toetustegevuste juhi Maarja Karmini sõnul võib tihtipeale meeskondlik vabatahtlikkus või oma teadmiste ja oskustega heategevusorganisatsioonidesse panustamine tuua isegi rohkem kasu kui rahaline annetus. „Hea meel on näha, et aja annetamine on ka töötajate jaoks oluline teema. Sel suvel käis oma aega annetamas näiteks Swedbankist 50 meeskonda enam kui 670 inimesega,“ lisas Karmin.

“Ma armastan aidata”annetuskeskkond on Heateo Sihtasutuse ja Swedbanki poolt 2008. aastal loodud 56 heategevusorganisatsiooni koondav keskkond, kus annetajate abiga on erinevate algatuste toetuseks kogutud enam kui 1,1 miljonit eurot, millele Swedbank on omaltpoolt lisanud üle 800 000 euro. Annetuskeskkonnas saab teha teenustasuta ühekordseid annetusi, annetusalgatusi, annetada Swedbanki preemiapunkte ning vormistada püsiannetusi südamelähedastele vabaühendustele. Heategevusorganisatsioonid esindavad nelja valdkonda: lapsed ja pered, tervis ja toimetulek, loomad ja loodushoid ning haridus ja võrdsed võimalused.

Head Uudised GoodNews