1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. AVAME UKSE HEATEGEVUSEKS! Homme koputavad paarsada tudengit heategevuslikul eesmärgil inimeste ustele
AVAME UKSE HEATEGEVUSEKS! Homme koputavad paarsada tudengit heategevuslikul eesmärgil inimeste ustele

AVAME UKSE HEATEGEVUSEKS! Homme koputavad paarsada tudengit heategevuslikul eesmärgil inimeste ustele

Homme koputavad paarsada tudengit heategevuslikul eesmärgil inimeste usteleHomme koputavad Southwesterni tudengid, kes suvel USAs ukselt uksele raamatuid müüvad, heategevuslikul eesmärgil Tartu ja Tallinna ning ümberkaudsete linnade elanike ustele. Tudengid koguvad annetusi Juuru SOS Lastekülale ja kannavad SOS Lasteküla sümboolikaga rinnamärke.

Kevadkoputuse nime kandev heategevuslik üritus toimub juba üheksandat aastat. „Sel aastal kogume raha Juuru SOS Lastekülale perebussi ostmiseks. Kuna peredes kasvab kuni kuus last, on perebuss peredele ühisteks väljasõitudeks hädavajalik,“ rääkis Kevadkoputuse projektijuhti Eveli Lehtsalu ja lisas, et suvel USAsse raamatuid müüma sõitvate noorte jaoks on reede ühtlasi esimeseks nn ukselt uksele suhtluse proovipäevaks ja noored on väga õnnelikud, et saavad sellega SOS Lasteküla lapsi aidata.

Esimesed koputused tehakse eramajade ja korterite ustele hommikul kell 8, et ka esimestel töölekiirustajatel oleks võimalus aktsioonist osa saada. Üritus kestab terve päeva. Southwesterni tudengid koguvad SOS Lastekülale annetusi juba neljandat aastat järjest. „Koostöö noortega on kinnitanud, et tegu on väga hakkajate ja ettevõtlike inimestega, kes aitavad hea meelega nõrgemaid,“ ütles SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro.

Eelmisel aastal kogusid tudengid Kevadkoputusega üle 26 000 euro, mille eest renoveeriti Keila SOS Lasteküla peremajasid.
SOS lastekülad ja noortekodud on täna koduks 190 vanemliku hooleta lapsele, kelle eest hoolitsevad SOS perevanemad. Lastekülad asuvad täna Keilas, Põltsamaal, Narva-Jõesuus ja Juurus ning noortekodud Keilas ja Tallinnas.

Kõik need inimesed, kelle uksele ei koputata, võivad peremaja renoveerimist toetada ülekandega: SOS Lasteküla Eesti Ühing, EE062200221001178590, www.sos-lastekyla.ee/anneta või helistades annetusnumbritele 900 66 90 (5€), 900 66 80 (10€), 9006670 (25€).

Head Uudised GoodNews