1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Baltic Restaurants Estonia tõi jõulurõõmu Pärnu suurperedele ja noortele vanematele
Baltic Restaurants Estonia tõi jõulurõõmu Pärnu suurperedele ja noortele vanematele

Baltic Restaurants Estonia tõi jõulurõõmu Pärnu suurperedele ja noortele vanematele

Daily kaubamärgi all toitlustusteenust pakkuva Baltic Restaurants Estonia töötajate pere korraldas Pärnus noortele vanematele ning suurperedele ja nende lastele jõulupeo koos töötubade ja kingitustega.

„Kuna jõuludest on saanud liigsele tarbimisele suunatud pühad, siis otsustasime nüüd juba kuus aastat tagasi ettevõttes firmakinkide tegemisest täielikult loobuda. Tavaliselt kingitustele kulunud raha suuname mitmendat aastat järjest hoopis heategevusse ja toome jõulurõõmu Eesti eripaikades neile, kellel selleks võimalusi napib. Sel aastal ühendasime Pärnus jõud mittetulundusühinguga Noore Vanema Perekeskus ning reedel toimus Pärnu Ühisgümnaasiumis heategevuslik jõulupidu kohalikele väikelastele ja nende noortele vanematele ning nendega ühinesid ka mõned piirkonna suurpered,“ rääkis Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuht Tiiu Endrikson.

MTÜ Noore Vanema Perekeskuse esindaja Malle Ellami sõnul on nende organisatsioonist kujunenud noori lapsevanemaid toetav ühing, kus käiakse koos nii rõõme kui ka muresid jagamas ning muidugi õppimas. „Meie juurde leiavad erinevatel põhjustel tee väga erineva taustaga väikelaste vanemad. Kooskäimine on meile siia justkui omaette ühtehoidva perekonna tekitanud ning Daily töötajate armas ettevõtmine aitas traditsioonilist jõuluhõngu pisut ka meie suure pereni tuua,“ rõõmustas Ellam.

Lisaks rikkalikult kaetud traditsioonilisele jõululauale ja kingituste jagamisele, korraldasid Daily töötajad lastele jõulukinkide valmistamise töötoad. Töötajate juhendamisel said lapsed õppida kaarte ja mesilasvahast küünlaid valmistama ning piparkooke, pärgasid ja küünlapurke kaunistama.

„Kuna jõulud on imede, soovide täitumise ning ka andmise aeg, siis võiksid kõik inimesed võtta hetke ja mõelda ka neile, kelle soovid erinevatel põhjustel ei täitu või kes traditsioonilist jõulutralli nautida ei saa. Võib-olla leidub võimalus nende inimeste soovide täitumisele kaasa aidata,“ kutsus Ellam head tegema.

Baltic Restaurants Estonia kutsub kõiki ettevõtteid ja ka eraisikuid jõulude ajal vähem tarbima ja kulutama ning selle asemel tooma jõulurõõmu neile, kellel vahendeid napib.

Abivajajateni jõudmiseks soovitab toitlustaja ühendust võtta omavalitsuse sotsiaaltöötaja või lastekaitsespetsialistiga, kes aitab tagada heateo õigete inimesteni jõudmise.

Head Uudised GoodNews