1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Coop Eesti kaupluste külastajad annetasid kümne kuuga SOS Lasteküla toetuseks 7879 eurot
Coop Eesti kaupluste külastajad annetasid kümne kuuga SOS Lasteküla toetuseks 7879 eurot

Coop Eesti kaupluste külastajad annetasid kümne kuuga SOS Lasteküla toetuseks 7879 eurot

lapsed
Foto: Shutterstock

Annetatud summaga toetati lasteküla laste võimalust saada hädavajalikku erialaspetsialistide tuge ning samuti Kohtla-Järvele uue lasteküla loomist.

Coop Kaubanduse AS juhi Margus Musthalliku sõnul on koostöö SOS Lastekülaga muutunud justkui üheks osaks kaupluste igapäevasest tööst. „Annetuskastid on üleval üheksas Coop Kaubanduse ja Harju Tarbijate Ühistu kaupluses Tallinnas ja Pärnus ning igal aastal kokkuvõtteid tehes oleme ikka ja jälle üllatunud, kui hea meelega meie kliendid lasteküla tegevusele kaasa aitavad ja panustavad,“ ütles Musthallik.

SOS Lasteküla kommunikatsioonispetsialisti Annika Remmeli sõnul on annetuskastidel lasteküla jaoks väga oluline ja tähtis roll, mis näitab, et iga inimese võimuses on teha heategu. „Sentidena kokku kogutud summast saab lõpuks arvestatav tugi ja toetus paljudele lasteküla peredele,“ ütles Remmel.

„Erinevate tugispetsialistide olemasolu lasteküla lastele on väga suur. Iga laps on eriline ning vajab armastust ja tähelepanu, hellust ja märkamist. SOS Lastekülla jõudnud lapsed on pikki aastaid elanud armastuse defitsiidis ning vajavad tähelepanu ja armastust veel kordi rohkem kui tavaperes kasvavad lapsed. Kahjuks alati ei piisa ema-isa suurest armastusest ja soojadest kallistustest, sest hingehaavad, mis nii varases eas saadud, ei parane iseenesest vaid selle nimel tuleb teha tõsist ja järjekindlat tööd. Siin tulevadki perele appi erialaspetsialistid, kes oma teadmiste, oskuste ja kogemustega saavad aidata perel kiiremini haavad kinni kasvatada ja lapse elus uue ning õnnelikuma lehekülje pöörata,“ ütles Remmel.

2017. aasta läheb SOS Lasteküla ajalukku veel ka sellepärast, et tänavu avati juba viies lasteküla, mis asub Kohtla-Järvel. Uues lastekülas elab praegu kokku 24 last, kes seniajani elasid ühiselamu tüüpi lastekodus.

„Lapsed naudivad armastust ja hellust, millest nad siiani pole osanud unistadagi,“ ütles pereema Tanja. „Nende jaoks on ime saanud uue tähenduse – see, mida nad on hingevärinal ning suure õhinaga oodanud, on lõpuks ometi teoks saanud.“

Aitäh kõikidele annetajatele ja toetajatele, tänu kellele tulevad lasteküla perede jõulud ja uus aasta õnnelik ja helge!

Head Uudised GoodNews