1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doktor klounid rõõmustavad haigeid lapsi
Doktor klounid rõõmustavad haigeid lapsi

Doktor klounid rõõmustavad haigeid lapsi

Doktor KlounDoktor Klounid külastavad Tallinna Lastehaiglat igal neljapäeval ja tänavu  märtsikuust ka teisipäeviti, püüdes parandada raskelt haigete laste meeleolu ja aidates sel moel kaasa paranemisele.

“Pikalt haiglaravil olevad lapsed teavad neljapäeva väga hästi ja ootavad seda pikisilmi, sest siis tulevad nende juurde ju klounid. Kui neid siis mõnel suve- või jõuluvaheaja neljapäeval ei tule, on jonn majas: “Aga kuhu klounid jäid?!”” ütleb onkohematoloogiaosakonna õendusjuht Katrin Piirmets, väljendades heameelt, et kevadel külastasid klounid lapsi koguni kaks korda nädalas.

Lisaks onkoloogiahematoloogiaosakonnale, kus Doktor Klounid on väga armastatud staarid, oodatakse neid teisteski haigla osakondades, kus lapsed viibivad lühemat aega: neuroloogia-, pediaatria-, kirurgia-, traumatoloogia- ning nina-kõrva-kurguosakond.

“On olnud kordi, kus klounid ei rõõmusta ainult lapsi, vaid ka täiskasvanuid – lapsevanemaid ja haiglatöötajaid, suutes nad ennastunustavalt, pisarateni naerma ajada,” ütleb Tallinna Lastehaigla õendusjuht Tiia Muts. “See võib olla vabastav ja teraapiline kogemus, seda enam, et paljud lahendused tõsistele probleemidele ja head ideed võivad tekkida just siis, kui inimene ei muretse.”

Doktor Klounide haiglaetendused on individuaalsed. Iga kohtumine või taaskohtumine klouniga on etüüd reaalajas ning on sünnib sümbioosis konkreetse lapse, pere, olukorra, kloundoktori fantaasiaga.

Naerutamine on raske töö, mis nõuab suurt südant, asjade üle võlli keeramise oskust, meeleerksust ning loovust.

Doktor Klounid käivad lastehaigla väikeste patsientide  juures juba 2007. aasta juunikuust.

Head Uudised GoodNews