1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Downi sündroomiga tütarlaps saab Lastefondi abiga ratsutamisteraapiat
Downi sündroomiga tütarlaps saab Lastefondi abiga ratsutamisteraapiat

Downi sündroomiga tütarlaps saab Lastefondi abiga ratsutamisteraapiat

Foto: Lastefond
Foto: Lastefond

SA TÜ Kliinikumi Lastefond toetab 17-aastase Downi sündroomiga Meriti teraapilisi ratsutamistunde, mis aitavad kaasa tüdruku mitmekülgsele positiivsele arengule.

Ratsutamisteraapia mõjub hästi nii füüsilisele kui emotsionaalsele tervisele: see aitab parandada keha sümmeetriat ja rühti, kehatunnetust ning minateadvust. Spetsiifilisi terapeutilisi harjutusi rakendades stabiliseerib hobuse seljas ratsutamine liigeseid, parandab koordinatsiooni ja tasakaalu, suurendab üldist jõudu ja vastupidavust. Läbi hobuse hinnangutevaba siiruse ja sõbralikkuse aga peegelduvad ratsutajale tema enda tunded ja meeleseisundid, mis võimaldavad tal paremini iseennast mõista ja hakkama saada ülevoolavate emotsioonidega.

Meriti ema sõnul on hipoteraapia tüdruku jaoks äärmiselt oluline: „Seda ta naudib ja see teda aitab!“ Ta lisab, et teraapiast on reaalselt kasu vaid siis, kui seda läbi viia järjepidevalt vähemalt kord nädalas. Hetkel oli Meritil võimalik tänu riiklikule toetusele käia ratsutamisteraapias seitse korda aastas ning kohaliku omavalitsuse abiga lisaks veel neli korda. Tütarlapse erivajadust ning teraapia positiivset mõju arvestades aga on seda vähe.

Siin tuli perele appi Lastefond, kes otsustas toetada Meriti ratsustamisteraapiat 900 euroga, mis võimaldab talle kuue kuu jooksul 36 lisatundi.

„Kahjuks on riiklik rahastus teraapiale ebapiisav ja eraisikul, lapsevanemal, teraapia rahastamiseks vahendeid ei jätku. Tänu Lastefondi toetusele on meie lapsel praegu võimalik arendada ennast nii füüsiliselt kui emotsionaalselt ja seda vastavalt vajadusele,“ on ta fondile ja kõigile annetajatele tänulik.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.

Head Uudised GoodNews