1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti Punane Rist jätkab ranitsakampaaniat
Eesti Punane Rist jätkab ranitsakampaaniat

Eesti Punane Rist jätkab ranitsakampaaniat

Eesti Punase Risti Tallinna Selts varustab tänavu esmaste koolitarvetega 324 vähekindlustatud perekondade kooliminevat last.

Eesti Punase Risti Tallinna Selts on ranitsakampaaniat korraldanud juba 1994. aastast, Tallinna linnavalitsus ja linnavolikogu on kampaaniat toetanud 2001. aastast. Tallinna linna 2013. aasta eelarvest eraldati kampaania “Ranits 2013” tarvis 6391 eurot.

„Eriline tänu Tallinna  linna poolt kuulub neile paljudele firmadele ja organisatsioonidele ning teistele heatahtlikele annetajatele, kes kampaaniasse „ Ranits 2013“ oma panuse andsid,“ ütles abilinnapea Merike Martinson.

„Tallinna linn peab väga oluliseks, et kõigil koolilastel oleks vajalike koolitarvetega komplekteeritud ranits kooliaasta algul kooli kaasa võtta.“

Kampaania raames saavad iga kooliaasta hakul mitusada kooliteed alustavat vähekindlustatud perede last pidulikult kätte uue, koolitarvetega komplekteeritud ranitsa. Ranitsas on kirjutamis- ja joonistamistarvetega täidetud pinal, vihikumapp, pakk värvilist paberit, käärid, pulgaliim, guaššvärvid, sirkel, joonistuspaber ja pintslid. Ranitsasse pandi veel õpetlikud raamatud „Oskame olla“, „Tean tulest“ ning “Alustame turvaliselt kooliteed“; suitsuandur, kommid ja karp teed.

Kampaania tarvis koguti korjanduskarpidesse annetusi Tallinna RIMI kauplustes. Abi vajavate perede nimekirjad koostasid ning piduliku lõppüritusele kutsed edastasid Tallinna linnaosade sotsiaalhoolekande osakonnad

Kampaania „Ranits 2013” korraldamiseks osutati mitmekülgset abi –  rahaline abi, tasuta omatoodangu annetamine, tasuta ruumide rentimine, kauba müük soodushindadega.

Kampaaniat „Ranits 2013” toetasid Eesti RIMI Food AS, OÜ Branta Kantseleikaubad, SEB Pank Tornimäe kontor, AS Forum Cinemas, OÜ Lendliis, AS Gasell, Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefektuur, Maanteeamet, Päästeamet,  AS Svensky Kaubandus, Marmiton AS, Eesti Punane Rist, Rasa Traiding Compani AS ja SA Tallinna Lastehaigla.

1998. aastast on AS Forum Cinemas juhtkond lubanud koolikotikampaania „Ranits“ korraldamiseks oma ruume, tehnikat ja tööjõudu tasuta kasutada ning näidanud tasuta filme.

Head Uudised GoodNews