1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Eesti tipprestoranid toetavad SOS Lasteküla
Eesti tipprestoranid toetavad SOS Lasteküla

Eesti tipprestoranid toetavad SOS Lasteküla

Pühapäeval, 30. septembril kingib 29 Eesti tipprestorani 10% kõikidest selle päeva arvetest SOS Lasteküla laste hariduse toetuseks.

Heateo tegemine on väga lihtne. Tuleb vaid minna sõprade või perega kampaaniaga liitunud restorani, süüa head toitu ning heategu ongi tehtud.

„Heategevuslikul Restoranidepäeval kogutud rahaga toetatakse lapsi, kes vajavad hariduse omandamisel lisaabi. SOS Lastekülas kasvab üle 200 kooliealise lapse, kellest paljude jaoks on õppimine keeruline ja raske protsess,“ ütleb SOS Lasteküla tegevdirektor Margus Oro. „Tihti on põhjuseks lüngad teadmistes, sest aastaid pole suudetud koolikohustust täita ning nii on kaduma läinud ka koolirõõm. SOS Lasteküla jaoks on hariduse omandamine kõige alus. Iga laps peab saama õppida vastavalt oma võimetele.  Meie emad teevad kõik, et last aidata, kuid vajavad selleks ka erispetsialistide – abiõpetaja, logopeedi ja psühholoogi tuge. Paraku napib pere-eelarves selliseks lisatoeks rahalisi võimalusi.“

Heategevuslik Restoranidepäev toimub neljandat korda ning paljud restoranid on kampaanias osalenud algusest peale.

„Carmen Grupp on pereettevõte ning lapsed ja nende heaolu on meie jaoks väga olulised,“ ütleb Carmen Cafe ning restoranide Saku Gastro, Korsten Armastus & Hea Toit ja Maarjamäe perenaine Relika Tiik-Koppa. „Tore, et SOS Lasteküla on ellu kutsunud sellise päeva, kus restoranid saavad anda panuse lastekülas kasvavate laste heaolu suurendamisse. Kui meile 4 aastat tagasi tehti ettepanek restoraniprojektis osaleda, ei mõelnud me sekunditki. Muidugi teeme ära! Ja kui toome seeläbi väikestele inimestele taas koolirõõmu, siis on see parim tänu, mis olla saab.“

Sind ootavad head tegema Chedi, Mon Repos, Tchaikovsky, Ore, Kaks Kokka, Umami, Leib, Resto ja Aed, NOA, Tuljak, Platz, Villa Thai, Ingver, Ginger, Carmen Cafe Rotermanni, Carmen Cafe Kentmanni, Maarjamäe restoran, Carmen Cafe Filmimuuseum, Hobujaama Vapiano, Mimosa, Monaco, Radisson Blu Sky Hotel Sky Lobby Baar & Lounge24, Gianni, Komeet, Farm, Spot, Olde Hansa, Kopli Resto, Kalamajakas, Washoku Story.

Osalevate restoranide aadressid ning täpsed asukohad leiab SIIT.

Kui sel päeval restorani ei jõua, saab SOS Lastekülas elavate perede laste hariduse omandamist toetada tehes annetuse SIIN või helistades annetustelefonidele 900 6670 – €25; 900 6680 – €10; 900 6690 – €5.

Head Uudised GoodNews