1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Doonorid ja Sõbrad
  4. Erna Saarniit: loovutades verd, saame olla kindlad, et Eestis on piisavad varud, et päästa kõikide abivajajate elusid
Erna Saarniit: loovutades verd, saame olla kindlad, et Eestis on piisavad varud, et päästa kõikide abivajajate elusid

Erna Saarniit: loovutades verd, saame olla kindlad, et Eestis on piisavad varud, et päästa kõikide abivajajate elusid

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskus ootab nii uusi kui ka püsidoonoreid verd loovutama esmaspäeval, 23. oktoobril kella 10.30-14.30 Haapsalu Kultuurikeskuses (Posti 3) toimuvale doonoripäevale, et kõik abivalmid ja sooja südamega Läänemaa inimesed saaksid doonorina head teha ning abivajajaid aidata.

Põhja-Eesti Regionaalhaigla verekeskuse tootmisjuht dr Erna Saarniit juhib tähelepanu, et johtuvalt haiglate tellimustest vajavad täiendamist eelkõige A ja B reesusnegatiivse ning A reesuspositiivse veregrupi verevarud: „Loovutades verd, saame olla kindlad, et Eestis on piisavad varud, et päästa kõikide abivajajate elusid, sest õnnetuste ja ootamatute saatusekäänakute eest ei ole meist keegi kindlustatud, sestap on meie üleskutse kõigile tervetele ja hoolivatele Läänemaa inimestele: tule ja kingi abivajajatele nende järgmine sünnipäev!“.

Viimati külastas verekeskust Haapsalus 63 tublit läänlast

Viimati käis Regionaalhaigla verekeskus Haapsalus 18. septembril, mil verekeskust külastas 63 tublit läänlast, tervislik seisund lubas verd loovutada 52 doonoril ning koguti pea 24 liitrit hinnalist nestet.

Head Uudised GoodNews