1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Ettevõtja Märt Viilebergi korraldatud „lõvisündmused“ on pälvinud laiaulatuslikku tähelepanu
Ettevõtja Märt Viilebergi korraldatud „lõvisündmused“ on pälvinud laiaulatuslikku tähelepanu

Ettevõtja Märt Viilebergi korraldatud „lõvisündmused“ on pälvinud laiaulatuslikku tähelepanu

Märt Viileberg klubikaastastegaTänavu möödub sada aastat heategevuseks ellukutsutud rahvusvahelise lions-liikumise algusest. „Eesti ja kogu Euroopa lionism on tarvis viia edukalt uude sajandisse,“ ütles Eestimaa üks aktiivsemaid „lõvisid“, ettevõtja ja tippjuht Märt Viileberg Tallinna Rocca al Mare lions-klubist. Tema eestvedamisel korraldatud ettevõtmistega on saanud nägusamaks ja atraktiivsemaks tuntud kultuuriasutused, saanud teoks mitmed heategevuslikud sündmused. Väga oluliseks peab Viileberg panustamist tervisesporti.

Märt Viileberg on tegus lion juba veerand sajandit. „2009. aastal andsin piirkonna kuberner Kalle Elsterile lubaduse oma kodukohas Tallinna Haabersti linnaosas uue lions- klubi asutamiseks. Mis lubatud, tuli ellu viia. Juba 30. märtsil aastal 2010 asutatigi noortest meestest Tallinna Rocca al Mare lions-klubi, mille charter-presidendiks olin. Esimese ettevõtmisena korraldasime koristustalgud Õismäe rabametsas ja algatasime sinna terviseraja planeerimise. Eesti Terviserajad Sihtasutusel on nüüd valmis raja projekt ja klubi pingutab praegu selle nimel, et ehitamine Tallinna linna eelarvest toimuks juba lähiajal.“

„Lions`i aastal 2012–2013 korraldasin piirkonna I regiooni II tsooni esimehena tsooni klubide osavõtul oktoobris heateopäeva Tallinna loomaaias ja mais talgupäeva Eesti Vabadusvõitluse Muuseumis. Lions`i aastal 2013–2014 piirkonna suurima, I regiooni esimehena korraldasin koostöös regiooni kolme tsooni esimehega oktoobris lions`ite heateolaada Tallinnas Vabaduse väljakul. Need suured ettevõtmised pälvisid televisioonikanalite ja raadiojaamade tähelepanu, aidates kaasa lionismi kui maailma suurima heategevusliku liikumise tutvustamisele meie ühiskonnas,“ rääkis ta.

Märt Viileberg on sündinud Tartus, lõpetanud seal Hugo Treffneri Gümnaasiumi ning pärast seda Eesti Maaülikooli inseneri ja ökonomisti eriala ning Estonian Business Schooli rahvusvahelise ärijuhtimise magistri diplomiga. Viileberg on töötanud tippjuhina põllumajanduses, muuhulgas piimandusettevõtluses, hiljem energeetika ja elektritööde alal. Praegu on ta Eesti Elektritööde Ettevõtjate Liidu tegevjuht ja juhatuse aseesimees.

Lions`ismiga on olnud seotud Märt Viilebergi abikaasa, lions`ite kõnepruugis leedi Maris, tütar Marju ja väimees Heiti perega, pojad Marti ja Margus. Märt Viilebergi hobideks on aiandus ja reisimine, spordialadest rattasõit, suusatamine ja ujumine.

2014. aastast osaleb ta aktiivselt Lions Põhjamaade Global Leadership Team`i töös. Eesti toimkonna juhina viib ta läbi meie tulevaste liidrite koolitusi. Sel aastal kasutatakse klubide tulevaste presidentide koolitustel just liidrite toimkonna ühistööna valminud uut klubi presidendi tegevusjuhendit.

Märt Viileberg on pälvinud lions`ite piirkonna Rukkilille II järgu medali ja kolmel korral rahvusvahelise presidendi tunnustuse Cerificate of Appreciation. Märt Viileberg kandideerib Eesti Lions-piirkonna II asekuberneriks.

Jaan-Ivo Lukas

Head Uudised GoodNews