1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Fazeri juubelimündi heategevuslik oksjon toetab Tallinna Loomaaia suurimaid maiasmokki
Fazeri juubelimündi heategevuslik oksjon toetab Tallinna Loomaaia suurimaid maiasmokki

Fazeri juubelimündi heategevuslik oksjon toetab Tallinna Loomaaia suurimaid maiasmokki

Karl FazerTänavu 125. juubelit tähistav Fazer korraldab Osta.ee keskkonnas kümnepäevase oksjoni, kus läheb müügile spetsiaalselt ettevõtte 125. juubeli puhul välja antud hõbedane juubelimünt.

Münt, mida on võimalik soetada Helsingis asuvast Fazeri kohvikust, läheb müügile 30-eurose alghinnaga ning selle müügitulu annetatakse Tallinna Loomaaia šimpansidele just neile meelepäraste maiustuste ostmiseks.

Lisaks oksjonilt saadud rahasummale annetab Fazer Eesti Tallinna Loomaaiale ka mündi lõpphinnaga võrdse koguse šokolaaditahvleid. Tallinna Loomaaed kingib aga omakorda oksjonivõitjale tänutäheks loomaaia perepileti.

„Kuna münt Eestis müügile ei tule ning juubelimündi pälvivad kingitusena vaid meie parimad koostööpartnerid Eestis, siis otsustasime ühe juubelimündi siiski heategevuslikul eesmärgil oksjonil müügile panna. Mündi müügist saadud rahasumma eest ostetakse maiustusi loomadele, kes on Tallinna Loomaaias silma paistnud eriliselt suure magusaisuga,“ rääkis Fazeri müügidirektor Vladimir Sapožnin.

Tallinna Loomaaia esindaja, zooloog Aleksei Turovski kinnitas, et šimpansid on suured maiasmokad, kellele korraldatakse aegajalt isegi erilise magusamenüüga pidupäevi.

„Kuna ahvid on algupäraselt puuviljatoidulised, siis vajab nende organism küllaltki palju magusaineid. Seetõttu serveerivad hooldajad šimpansidele eriliste sündmuste puhul vaagnatel puuviljade kõrval isegi komme ja küpsiseid, kusjuures iga ahv mäletab täpselt, milline on tema lemmikmaius. Ahvipere on piduroa eel väga elevil, aga maiustuste jagamise hetkel käitutakse preemia nimel laitmatult – oodatakse rahulikult ära võimalus võtta oma lemmikmaiustus ning isegi ümbriseid ei visata põrandale, et loomaaiatöötajate halvakspanu vältida,“ kirjeldas ahvide magusapidusid Turovski.

Fazer Eesti müügidirektori Vladimir Sapožnini sõnul vermis Fazer juubelimündi „Karl Fazer ja soomlus“ („Karl Fazer and Finnishness“) seoses ettevõtte 125. juubeliga ning ettevõtte asutaja Karl Fazeri 150. sünniaastapäevaga. „Soome mündiäri viis läbi uuringu, milles küsiti, milliste Soome suurkujude mälestuseks võiks kaaluda erimündi vermimist ning Karl Fazer oli üks enimnimetatud persoone, mistõttu andis ka Soome Rahandusministeerium loa sellise piduliku mündi vermimiseks. Oksjonile läheb 10 eurose nominaalväärtusega münt, mis on spetsiaalses juubelikarbis – mõistagi koos šokolaadiga,“ rääkis Sapožnin.

Mündi esiküljel ilutseb kakaopuu tüvi koos kakaoubadega, mis sümboliseerib Karl Fazeri kondiitrikarjääri, tagakülge ehib nurmkana suurendatud sulemuster, mis on inspireeritud Karl Fazeri suurest loodusearmastusest. Mündi disainis Soome üks tuntumaid ehtekunstnikke Kirsti Doukas.

Head Uudised GoodNews