1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. FOTOD! Prantsuse Lütseumi abituriendid tegid sõbrapäeva kingituse Heleni koolile
FOTOD! Prantsuse Lütseumi abituriendid tegid sõbrapäeva kingituse Heleni koolile

FOTOD! Prantsuse Lütseumi abituriendid tegid sõbrapäeva kingituse Heleni koolile

IMG_048913.veebruaril tegid Tallinna Prantsuse Lütseumi õpilased Tallinna Heleni Kooli õpilastele suure sõbrapäeva üllatuse.

Eelmise aasta lõpus lütseumi abiturientide  Heleni, Kristini ja Marie eestvedamisel läbi viidud Jõulukohviku tulu summas 535 eurot kingiti kuulmis-, nägemis- ja kõnepuuetega lastele. Annetus anti üle koolipäeva hommikul lustaka rahvatantsu ja lõõtspillimuusika saatel, esitajateks Prantsuse Lütseumi rahvatantsurühm „Leesikad“ ja akordionist Kaarel Pogga, juhendajaks Kristiina Kapper.

„Meie koolipere on alati avatud uutele sõpradele ning oleme tänulikud kõigi nende üle, kes meie õpilasi ja kooli märkavad, meie tegemistest hoolivad ning viipekeele ja punktkirja näol omale uue suhtlusvahendi avastavad,“ märkis Heleni Kooli direktor Ave Kalmus.

Heleni kooliga enam kui 20 aastat seotud olnud kooli hoolekogu esimees Toomas Sepp tänab ja tunnustab samuti Tallinna Prantsuse Lütseumi noorte initsiatiivi ja algatust ja loodab, et samalaadseid üritusi tuleb veel. „Kindlasti pakuvad niisugused kohtumised üksjagu mõtlemisainet nii nendele, kes on kingituse saajate poolel, aga ilmselt veel rohkem neile, kes on andja rollis, saades seeläbi endalegi midagi, mida seletada ei ole võimalik,“ sõnas Sepp.

Tallinna Heleni Kooli õpilased omakorda kinkisid uutele sõpradele sõrmendite õppimiseks kaardid, käepaelad, sõbrapäeva maiust ning õpetasid selgeks viipekeelse sõbrapäeva tervituse „ Head sõbrapäeva“! Kaunis hetk ühendas kahe kooli õpilaste ja õpetajate südamed pikemaks, kui vaid üks helge hommikupoolik.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews