1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Fujitsu töötajad aitasid spordiga haiged lapsed hipoteraapiasse
Fujitsu töötajad aitasid spordiga haiged lapsed hipoteraapiasse

Fujitsu töötajad aitasid spordiga haiged lapsed hipoteraapiasse

Selle aasta kevadel said Fujitsu Estonia töötajad üleskutse osaleda erinevatel spordiüritustel, et toetada liikumisega iseenda tervist ning SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi kaudu raskelt haigeid lapsi hipoteraapilise raviga.
„Meie jaoks on oluline kaasata ka oma töötajad ning seetõttu otsustasimegi heategevusse panustada kampaania raames, mille eesmärk oli ergutada oma töötajaid veelgi rohkem liikuma ning aidata lapsi vajaliku raviga,“ selgitab Fujitsu Estonia personalijuht Elery Väärtnõu. „Iga töötaja sai kampaaniasse “Fujitsu spordib lapsed hipoteraapiasse“ panuse anda mõnel spordisündmusel osalemisega ning tänaseks on meie töötajad erinevatel spordiüritustel läbinud 3062 km ja kokku kogunud 3100 eurot. Oleme väga uhked oma töötajate üle,” nendib Väärtnõu.
Ta selgitab, et hipoteraapilise ravi toetamise valis ettevõte seetõttu, et seda kasutatakse edukalt raskelt haigete laste ravis, mõjudes hästi füüsilisele arengule, sh tasakaalule ja osavusele. “Lisaks on arendavaid teraapiaid, sh ratsutamisteraapiat, vajavate laste profiil äärmiselt erinev – käitumishäirest kuni sügava liikumispuudeni,” ilmestab ta.
Fujitsu töötajad läbisid kilomeetreid nii joostes, ratastel kui rulluiskudel. Kokku osaleti 122 erineval spordiüritusel: ekstreemjooksudel, triatlonidel, jooksu- ja rattamaratonidel, ööjooksudel, maastiku- ja kõnnimaratonidel, orienteerumisüritustel jne. Suurima osalusega sündmused olid Maijooks ja Tallinna Maraton.
“Meil on äärmiselt hea meel kampaania käigus kogutud summa üle anda Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile ning soovime haigetele lastele meeleolukaid teraapiatunde,” avaldab Väärtnõu. “Samuti täname väga oma spordi- ja terviselembelisi töötajaid suure osavõtu eest ning oleme valmis järgmisteks algatusteks ja koostööprojektideks.”
Lastefondi strateegiajuht Küllike Hein väljendab suurt rõõmu, et fondini on jõunud koostööpartner, kes lisaks heategevusele hoolib ka oma töötajate tervisest. “Nii 3062 kilomeetrit sportlikke tegevusi Fujitsu töötajatele kui ka 3100 eurot fondi käesoleva aasta põhikampaania fookuses oleva hipoteraapia toetuseks on äärmiselt tänuväärne tulemus,” toob Hein välja ning kutsub ka teisi kollektiive ühendama heategu nii iseendale kui ka abivajajatele.