1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Aitame Antsul Aidata
  4. Galerii! Ants Väärsi ja kampaania “Aitame Antsul aidata” pälvis riikliku tunnustuse
Galerii! Ants Väärsi ja kampaania “Aitame Antsul aidata” pälvis riikliku tunnustuse

Galerii! Ants Väärsi ja kampaania “Aitame Antsul aidata” pälvis riikliku tunnustuse

AntsVäärsi01Peaminister Jüri Ratas ja riigihalduse minister Mihhail Korb andsid möödunud kolmapäeval, 12. aprillil Stenbocki majas toimunud tänuüritusel üle neli regionaalarengu auhinda, millest üks läks Põlvamaa abistajale Ants Väärsile invatakso teenuse osutamise eest abivajajatele ilma kasumi teenimise eesmärgita ning koos meediaagentuuriga Mediamarketing uue invatakso soetamiseks korraldatud heategevuskampaania „Aitame Antsul aidata“ eest. Tänuüritus toimus Stenbocki maja Riigipitsati saalis, kus anti üle Regionaalmaasika auhind ning sellele järgnes koosviibimine ja Stenbocki maja tutvustav ekskursioon.

Ants ise ütleb, et üllatus oli suur, kui ta valitsuse tunnustusest kuulis, ja ta ei suutnud seda lausa uskudagi. Ta kinnitab, et poleks üksi nii kaugele jõudnud, kui poleks MediaMarketingi loojat ja omanikku Monika Kuzminad, agentuuri meeskonda ning see on tunnustus ka neile. “Kui Monika helistas, pidasin auto kinni, et tahan seda üllatust täpsemalt kuulda,” räägib Ants. Tema sõnul on sellise tunnustuse puhul hea see, et inimesed saavad teada, et on olemas üks mees, kes haigeid inimesi aitab. “Ma olen nõus neid aitama niipalju, kui suudan,” lisab ta. Peaministrilt saadud klaasist Regionaalmaasikale lubab ta leida väärika koha, kuhu ta paneb ka Põlva vallalt oma abistava tegevuse eest saadud vaasi.

AntsVäärsi09

Mis aga puutub uude invataksosse, siis ütleb Ants Väärsi, et vanade autodega võrreldes on see nagu öö ja päev, sest inimesi saab sisse tõsta ratastooli ja kanderaamiga ning tõstukiga tõstab ta ka neid inimesi peale, kellel on raske astmeid pidi bussi siseneda. “Mõni inimene on öelnud, et selles autos sõites läheb tervis kohe paremaks,” jutustab Ants. “Ma ütlen ikka naljatamisi, et teeme siis ühe ringi niisama, arsti juurde ei lähegi, aga jutt jääb ikka nii, et näitame ennast arstile ka.”

AntsVäärsi06

Väljapaistva regionaalvaldkonna tegevuse eest said auhinna veel ka Rõngu Pagar, AS Konesko ja Maaelufestival Sõmerul. Igal aastal tunnustab rahandusministeerium Eesti parimaid regionaalarengu algatusi, millel on oluline mõju piirkonna arengule. “Kõik regionaalmaasika laureaadid väärivad suurt tunnustust ja on eeskujuks meile kõigile,” ütles riigihalduse minister Mihhail Korb. “Need inimesed ja organisatsioonid, kes panustavad nii suure teotahtega oma piirkonna arengusse, on meie regionaalpoliitika alustaladeks.”

AntsVäärsi08

Veebruaris välja kuulutatud konkursile sai kandidaadiks esitada nii riigi ja kohaliku omavalitsuse asutusi, kui ka füüsilisi ja juriidilisi isikuid. Konkursile laekus 28 ettepanekut, mille hulgast valiti välja neli silmapaistvamat algatust. Auhinnasaajaid tunnustati Eesti klaasikunstniku Maret Sarapu tehtud klaasist maasikaga.

AntsVäärsi12

Regionaalarengu auhind anti välja neljandat korda. Konkursi parimad on ellu kutsunud või korda saatnud väljapaistva regionaalarengu algatuse või teo, mille tulemusena on edenenud piirkonna majandus, loodud uusi töökohti või pakutud piirkonnaspetsiifilisi tooteid ning teenuseid või millel on olnud oluline mõju regionaalarengu tähtsustamisele ühiskonnas.

VAATA GALERIID!

Head Uudised GoodNews