1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Galerii! Tallinna Lastehaigla Toetusfond tähistab 25. tegutsemisaastat
Galerii! Tallinna Lastehaigla Toetusfond tähistab 25. tegutsemisaastat

Galerii! Tallinna Lastehaigla Toetusfond tähistab 25. tegutsemisaastat

Fotod: Teet Malsroos

Tallinna Lastehaigla Toetusfond tähistab tänavu oma 25. tegutsemisaastat. Eile õhtul toimus juubeli puhul pidulik vastuvõtt Eesti Filmimuuseumis, mille raames näidati fondi ajalugu ja tänapäeva tutvustavat dokumentaalfilmi „Helduse tund“.

„On kaks valdkonda, mida ühegi riigi solidaarne ravikindlustus kinni maksta ei suuda – need on kodusarnane keskkond haiglas ning kõige innovaatilisem ravi,“ rääkis Tallinna Lastehaigla Toetusfondi patroon Evelin Ilves. „Laste ravis ei saa mitte keegi ega miski asendada ema, isa ning perekonda. Haiglate juurde loodud toetusfondid aitavad need kolm paranemise ülitähtsat osakest lapse juurde.“

“Toetusfondi asutamine 25 aastat tagasi, äsja taasiseseisvunud Eestis, sai teoks tänu laiapõhjalisele välismaisele heategevuse võrgustikule,“ rääkis Tallinna Lastehaigla Toetusfondi asutajaliige ja praegune nõukogu liige Merike Martinson. „Esimeste tegevusaastate jooksul jäi välisabi fondi peamiseks tuluallikaks, mille toel saime majanduslikes raskustes ravida haigeid ja  renoveerida amortiseerunud haiglahoonet. Mul on hea meel, et lastehaigla toetusfond, mis oli esimene omataoline heategevusfond Eestis, on jäänud meie ühiskonnas olulisele kohale teiste heategevusorganisatsioonide kõrval. Haige laps ja tema abistamine on meie inimestele südamelähedane ja olen selle eest siiralt tänulik.”

„Kõige tähtsam ei ole see, kui palju heategevus raha sisse toob, vaid et oleme 25 aasta jooksul sillutanud ühiskonnas teed mõtteviisi levimisele, mis paneb meid märkama abivajajaid enda ümber,“ ütles Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer.  „Kui fondi algusaastatel kogunes enamus annetusi välismaalt, siis viimased aastad on selgelt näidanud Eesti inimeste kasvavat soovi teisi aidata. Ka Eesti ettevõtjad hakkavad üha enam aru saama, et heategevus kuulub iga enesest lugupidava firma tegevuse juurde, et see on auasi ja ka maine kujundamise vahend. Soovin Tallinna Lastehaigla Toetusfondi nimel tänada kõiki abistajaid – eraisikuid, ettevõtteid, organisatsioone, kes on aidanud meil oma toetusega parandada nii olme- kui ravitingimusi Tallinna Lastehaiglas.“

Kütusefirma Olerex tegevjuht Piret Miller andis pidulikult üle Olerexi heategevuskampaania annetuse, mille summa on 51 281 eurot. 2017. aasta detsembris korraldas Olerex Tallinna Lastehaigla toetuseks punase lindi kampaania, kus igalt erakliendi tangitud bensiiniliitrilt läks 1 sent Tallinna Lastehaigla Toetusfondile.

2017. aastal kogus toetusfond annetustena üle 600 000 euro. Viimane suurem fondi toel ellu viidud projekt oli kahe uue isolatsioonipalati avamine Tallinna lastehaigla peahoone V korrusel käesoleva aasta alguses. Palatite avamine lõpetas Tallinna Lastehaigla Toetusfondi kampaania „Ka õhk võib tappa“, mis kestis 2016. aasta jõuludest 2017. aasta jõuludeni. Isolatsioonipalatid on hädavajalikud nõrgestatud immuunsusega onkohematoloogiaosakonna patsientide turvaliseks taastumiseks kurnava keemiaravi järel.

VAATA GALERIID!
Fotod: Teet Malsroos

« kohta 3 »
Head Uudised GoodNews