1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Vähiravifond
  4. GoodNews: Aitame koos – kingime Aavole aega koos laste ja lastelastega!
GoodNews: Aitame koos – kingime Aavole aega koos laste ja lastelastega!

GoodNews: Aitame koos – kingime Aavole aega koos laste ja lastelastega!

Kuu aega tagasi asus Eesti Vähiravifond toetama Viliveres elavat isa ja vanaisa Aavo Uibot. 54-aastane mees võitleb lümfoomiga ning tema ravile kulub järgneva kolme kuu jooksul ligi 12 000 eurot. Sellest 1000 eurot panustab mees ise, ülejäänud katab fond. Aavo tütar on vähiravifondile kirjutades pisarateni liigutatud, sest tänu neile sai isa vajalikud ravimid ja pisike lapselaps vanaisaga tuttavaks.

Kui Aavo kolm aastat tagasi arsti juurde pöördus, peeti ohtlikku lümfoomi algselt songaks. Kahjuks selgus mõni aeg hiljem, et songast oli asi väga kaugel ja kuri haigus vajab koheselt keemiaravi, sest tegemist oli juba 4. staadiumis lümfoomiga. „Tol hetkel ei teadnud keegi meist, mida tähendab kui pereliikmel on vähk ja mida tähendab keemiaravi. Meie perepea, kes oli alati olnud tugevam kui kalju ja meie kõigi tugi vajas nüüd toetust ja tuge meilt ehk oma naiselt ning kolmelt tütrelt,“ meenutab Aavo tütar. Mida aeg edasi, seda rohkem oli näha, kuidas keemiaravi võtab isalt viimsegi jõu, aga isa pidas sellele kõigele tublilt vastu. „Pärast pikka ravi saime arstidelt rõõmsa uudise, et kõik on hästi, haigus on kontrolli alla saadud ja edaspidi tuleb jälgimisel käia. Meie elu läks edasi nagu enne haiguse avastamist, ainult ühe erinevusega – olime saanud veel ühtsemaks ja veel toetavamaks perekonnaks kui kunagi varem“… kuni järsku, poolteist aastat pärast esimest keemiaravi, läks Aavo tervis üleöö taaskord halvemaks. Kõige suurem hirm ja õudusunenägu oli tagasi, sel korral veelgi agressiivsemalt.

Pärast keemiaravi lõppu selgus, et vaja on ravimit, mida haigekassa ei finantseeri. Vähiravifondilt sai perekond loodetud vastuse. „Mäletame kuidas palusime isa, et ta alla ei annaks, öeldes “me vajame sind! “ – ainsad sõnad, mida me öelda oskasime. Ta vaatas meid ja oma kolme lapselast, kellest väikseim oli kõigest paarinädalane ja vastas: Ma ei anna alla, tahan näha nende väikeste inimeste kasvamist.”

Toetus on pere jaoks hindamatu. Nad on imetlusega jälginud Kingitud Elu fondi tegemisi ja toetanud kõigi vahenditega abi ka omalt poolt. „Sellistel hetkedel ei oska ettegi kujutada, et ühel hetkel võime meie ise seda vajada ja sellel korral kahjuks oli see just nii. Aitäh Teile, tänu teile on meie isa veel pikalt meiega.”

Aavo on olnud väga vapper ja pidanud kinni oma sõnadest – ta võitleb, et saada terveks ja näha oma kolme lapselast kasvamas.

TOETA JA JAGA: Aita Aavol ja teistel “mittekulutõhusatel” vähihaigetel võidelda raske haigusega:

SA Hille Tänavsuu Vähiravifond Kingitud elu

Swedbank: EE212200221059073061

SEB pank: EE211010220228917224

LHV pank: EE137700771001442514

Luminor pank: EE591700017003638161

Otsetee pangalinkideni: www.kingitudelu.ee/annetajale

Head Uudised GoodNews