1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Aitame Antsul Aidata
  4. GOODNEWS HIIGELGALERII! Ants Väärsi sai täna kätte uhiuue invabussi
GOODNEWS HIIGELGALERII! Ants Väärsi sai täna kätte uhiuue invabussi

GOODNEWS HIIGELGALERII! Ants Väärsi sai täna kätte uhiuue invabussi

Aitame Antsul Aidata 012Viiendat aastat invataksoteenust pakkuv Põlvamaalt pärit mees Ants Väärsi sai tuhandete lahkete eestlaste abiga endale uhiuue invabussi, millega südamlik Ants uute abivajajateni peagi jõuab.

Ratastoolist tõusnud ja vähi seljatanud Ants Väärsi on sooja ja suure südamega mees, kes võttis peale tervenemist oma missiooniks aidata raskelt haigeid, puudega ja vanu inimesi arstide juures käia.

Kuidas Ants inimeste aitamiseni jõudis? 

Tõuke teiste aitamiseks andsid Antsu enda elutee jõnksud – ise raskeid haigusi põdenud ja ratastoolis olnud mees aitab meditsiiniasutustesse viia ja veel sagedamini ära tuua lamavaid haigeid ja ratastoolis olevaid inimesi ning vanureid, kellel on liikumispuue.

Kuidas algas kampaania “Aitame Antsul aidata”? 

Kahjuks oli Antsu töövahend, invabuss, väsinud ja tahtis ümbervahetamist, kuid tal endal selle jaoks rahalised vahendid nappisid. Rohkem kui aasta tagasi kohtus Ants portaali GoodNews peatoimetaja Monika Kuzminaga, kes aitas uue bussi soetamiseks algatada kampaania “Aitame Antsul aidata”.

Heade uudiste portaal GoodNews toimetus käivitas kampaania

Heade uudiste portaal GoodNews on viimase aasta jooksul loonud kampaania kodulehekülje www.aitameantsulaidata.ee, teinud Ants Väärsi nimel pöördumisi Riigikogu ja kohalike omavalitsuste volikogude saadikute poole ning kajastanud kampaania kulgu ja Antsu tegemisi nii eelnimetatud kampaanialeheküljel kui ka paljudes meediakanalites. Algusest peale löövad kampaanias kaasa teleoperaatorid Telia Eesti AS (EMT ja Elion lauatelefon), Tele-2 Eesti AS ja Elisa Eesti AS, kes kannavad numbrile 900 6677 helistanutelt Antsu Takso arveldusarvele üle 10 eurot.

Invataksojuht Ants jätkab tavapärast tööd

Kampaania käigus on nüüdseks kokku saanud 32 034 eurot ja 40 senti. Täna, 16. veebruaril toimus Møller Auto esinduses Tallinnas Mustamäe tee 6 kampaania annetuste toel soetatud uue invabussi Volkswagen Transporter üleandmine. Kampaania korraldajad jätkavad kampaaniaga kuni 40 000 euro täitumiseni.

Aitasid nii teenuse otsesed tellijad kui ka kaugemad linnad-vallad

Suurem osa Antsu klientidest on pärit Kagu-Eestist, kuid ta on inimesi vedanud kogu Eesti piires. Näiteks toob ta Põlvasse taastusravisse ühe Kuusalu naise, kes invaliidistus täielikult puukentsefaliidi tõttu, kuid on nüüd pisut paranemas. Paljusid inimesi tuleb viia ka Haapsallu taastusravisse ja sealt ka ära tuua. Kampaania käigus pöördusid selle korraldajad abipalvega ka omavalitsuste volikogude saadikute poole.

Ants Väärsit on suuremal või vähemal määral toetanud mitmed Võru- ja Põlvamaa omavalitsused, kuid igal vallal ja linnal on oma sotsiaalabisüsteem ja nemad suunavad raha pigem oma projektidesse, sest invaabi pole neilt väga tihti vaja või teevad selle ära oma sotsiaaltöötajad. Oma õla panid alla Põlva, Tallinn, Kõlleste, Mikitamäe, Laheda, Ahja, Varstu, Haanja ja Vastseliina.
Toetamiseks leidis võimaluse ka Tallinna linn, kes eraldas märtsis 1000 eurot. “Põhjendused invabussi soetamiseks on mõistetavad ja härra Ants Väärsi tegevus väärib toetamist,” märkis abilinnapea Merike Martinson. “Tallinna linn omab pikaaegset kogemust invatranspordi teenuse korraldamisel ja on valmis hea tahte väljendusena toetama initsiatiivi puuetega inimeste transporditeenuse arendamiseks.”
Riigikogulastest, kelle poole samuti kampaaniategijad pöördusid, leidis võimaluse annetamiseks kolm inimest.

Annetajate seas oli ka tänaseks siit ilmast lahkunud 103-aastane memm

Mõistagi on palju annetanud lihtsad inimesed, kes teevad seda kasvõi natukesehaaval, kandes raha üle või andes sularahana Antsu kätte. Mehe ausust tõendab vastu antav tšekk, kassa sissetuleku order ja igakuine aruandmine kodulehel ja sealkaudu ka meedias. Eriti südantsoojendav on ühe sel hetkel 102-aastase memme abi, kes annetas kahes osas sada eurot. Tänaseks on heasüdamlik daam maisest ilmast lahkunud. Puhka rahus, hea inimene.

Mida ütlevad invateenust kasutanud inimesed Antsu kohta? 

Kampaania käigus on Ants Väärsile avalikkuse ees häid sõnu öelnud paljud tema kliendid, näiteks Põlva pensionär, kunagine apteeker Hilja Särev, endine Räpina õpetaja Helju Sakson, 73-aastane Helgi Männik ja mitmed teised, kelle jutt on üsna sarnane — Ants korjab nad üles kohe kodust, aidates inimesed ilusasti autosse, viib haiglas otse arsti kabinetti ja ajab ka nende paberid korda, koduteel aga sõidab nendega poest või surnuaiast läbi. Vanainimestele on selline abi eriti oluline, sest suurtes linnahaiglates tunnevad nad ennast segadusse aetuna.

Ants Väärsi võttis täna uue invabussi vastu pisaratega silmis. “Selliste hetkede nimel on väärt elada,” võttis heategevusliku kampaania ajakirjanikele invabussi üleandmisel kokku “Aitame Antsul aidata” kampaaniajuht Monika Kuzmina.

VAATA TÄNASEST INVABUSSI ÜLEANDMISEST GALERIID!

LOE ÕHTULEHE UUDIST! ÕHTULEHE VIDEO JA GALERII | Heategija Ants sai endale viimaks uhiuue invabussi

LOE AJALEHE PEALINN UUDIST! FOTOD! Heade inimeste abiga sai Ants Väärsi lõpuks invatakso

VAATA TV3 UUDIST! Inspireeriv lugu! Vähi seljatanud Eestimaa mees tegi algust heategevusliku invataksoga

Head Uudised GoodNews