1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. GOODNEWS KUTSUB ÜLES! Aitame üheskoos leinas lapsi
GOODNEWS KUTSUB ÜLES! Aitame üheskoos leinas lapsi

GOODNEWS KUTSUB ÜLES! Aitame üheskoos leinas lapsi

jõulud21Laste ja Noorte Kriisiprogramm pakub tuge lähedase pereliikme kaotanud lastele. Heade uudiste portaali toimetus kutsub üles leinas lapsi toetama. Sinu annetused aitavad läbi viia leinatoetuslaagreid lastele ja noortele.

Igal aastal kaotab sadu lapsi õnnetuste tõttu ühe või mõlemad vanemad. Õigeaegne ja professionaalne sekkumine aitab lastel taastada usu tulevikku, saada paremini hakkama õpingutega, hoida ära käitumis-, tervise-ja sõltuvusprobleeme.

Laste ja Noorte Kriisiprogramm korraldab leinas lastele laagreid. Tänaseks on toimunud 56 laagrit ja nendes on osalenud kokku ligi 800 last. Kui esimesel kahel aastal olid laagrid peamiselt Estonia huku tõttu kannatanud lastele, siis täna osalevad laagrites lapsed, kelle ema, isa, õe või venna kaotus on väga erinevatel põhjustel. Kõige nooremad laagrilapsed on olnud 4-5 aastased ja kõige vanemad 19-20. Ühe lapse toitlustuse ja majutuse laagripäev on ca 20 eurot, millele lisanduvad veel transpordi, laagrivahendite jm kulud. Leinatoetuslaagrites (kokku 14 päeva aastas) saavad lapsed koos sama kogemusega eakaaslastega osaleda igapäevaselt leinatoetusgrupis ning individuaalses nõustamises. Lisaks on laagripäevad täidetud toredate lastepäraste üritustega (sportlikud ettevõtmised, töötoad, etendused, ekskursioonid jm). Laagrid on peredele tasuta.

Ühe aasta jooksul korraldatakse 3 laagrit, kokku 14 laagripäeva. Tavapäraselt on suvelaager augustis ja 8-päevane, sügisene jätkulaager on novembri nädalavahetusel (3-päevane) ja kevadine laager Volbri paiku samuti nädalavahetusel. Grupijuhtideks on olnud Maire Riis, Merike Sarapuu, Ruth Raielo, Pille Isat, Tuuli Vellama, Naatan Haamer, Aivar Simmermann, Kaupo Jõeveer, Sirje Rass, Ivo Raenok, Tiiu Meres, Ivika Põldsepp, Valter Maatee, Ülo Vihma, Andres Laanemets, Ivo Varts, Jaak Känd, Owe Petersell, Tõnno Jonuks, Andres Kask, Lea Kalvo, Aet Lass, Hailii Õllek ja Helar Peterson. Need ja paljud teised hea inimesed teevad võimalikust leinas laste aitamise!

Kuidas sina saad aidata?

Laste ja Noorte Kriisiprogramm vajab annetusi leinas lastega perede toetusprogrammi ja leinatoetuslaagrite elluviimisel.

Annetuse saab teha SIIN!

Rohkem infot Laste ja Noorte Kriisiprogrammi kohta leiab SIIT!

Tõenäoliselt on keeruline kujutada ette veel raskemat kaotust, kui seda on lapsele vanema kaotus. Usun, et kui me silmad suleme ja püüame tunnetada lapse valu, kes on kaotanud oma vanema või lähedase, kes on talle kallimast kallim, mõistame hetkega kõik, et just Laste ja Noorte Kriisiprogramm vajab meie toetust, et aidata päästa haigete laste hinged. Aitäh sulle selle üleskutse lugemise eest!

  • Monika Kuzmina, GoodNews peatoimetaja

 

Head Uudised GoodNews