1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Haruldase haigusega Markuse toetuseks koguti 900 eurot
Haruldase haigusega Markuse toetuseks koguti 900 eurot

Haruldase haigusega Markuse toetuseks koguti 900 eurot

markus_Radisson Blu Hotel Olümpia kohvik Café Boulevard kogus septembris aset leidnud kampaaniaga haruldase haigusega Markuse toetuseks 900 eurot. Annetussumma eest saab poiss rohkem kui aasta jagu ratsutamisteraapiat.

1. septembrist kuni 30. septembrini aset leidnud kampaania käigus annetas hotell igalt Café Boulevardist ostetud Pauligi kohvijoogilt ja pohla-martsipanipärjalt 10 senti Lastefondile Angelmani sündroomi põdeva 5-aastase Markuse toetamiseks.

Poiss on alates teisest eluaastast käinud ratsutamisteraapias, mis on mõjunud väga hästi tema füüsilisele arengule, sh tasakaalule ja osavusele. Kuivõrd järjepideva teraapia eest tasumine ei ole perele endale enam jõukohane, tulidki neile ühiskampaaniaga appi Lastefond ja hotell Olümpia. Markuse ühe aasta teraapiatunnid maksavad kokku 780 eurot, seega saab poiss kogutud annetuse eest rohkem kui aasta jagu teraapiat.

Radisson Blu Hotel Olümpia konverentside ja ürituste tellimuste juht Anu Kaar on annetuse suuruse üle meeldivalt üllatunud. “Lootsime kampaaniaga koguda summa, mis kataks Markuse ühe aasta teraapia kulud. Ja seegi tundus üsna pirakas eesmärk kuu aja jooksul saavutamiseks. Aga et see number saab algama seitsme asemel üheksaga, selle üle on tohutult hea meel, sest teame, et see on Markusele suureks abiks,” räägib ta.

Ka TÜ Kliinikumi Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar on kampaania edu üle rõõmus: “Eriti suurt rõõmu teeb selliste pikaajaliste partnerite olemasolu, nagu Radisson Hotel Olümpia meile on. Täname neid südamest!”

Hotell Olümpia kohviku ja Lastefondi esindajad annavad kampaaniaga kogutud annetussumma Markuse perele pidulikult üle homme, 13. oktoobril kell 11.00 Café Boulevardis.

Angelmani sündroom on harvaesinev kaasasündinud neurogeneetiline häire, mis on tingitud muutustest 15. kromosoomis. Haigust esineb Eestis vaid ühel 50 000 lapsest ning seda iseloomustavad intellektuaalse ja füüsilise arengu mahajäämus, unehäired, krambid, jõnksulised liigutused, kõnetus, kehatüve ataksia ja hüperaktiivsus koos rõõmsameelsusega. Markusel on lisaks ka epilepsia, mis õnneks allub üsna hästi ravile.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews