1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Haruldast haigust põdeva Cassandra toetuseks korraldatakse heategevuskontsert
Haruldast haigust põdeva Cassandra toetuseks korraldatakse heategevuskontsert

Haruldast haigust põdeva Cassandra toetuseks korraldatakse heategevuskontsert

19. aprillil kell 19 toimub Eesti Rahva Muuseumi silla-alal Tartu Tamme lionsklubi eestvedamisel kontsert, mille tulu läheb Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondile haruldast haigust põdeva Cassandra ravi toetamiseks.

Heategevuskontserdil esinevad Eesti väärisluule viisistaja progerokkansambel Põhja Konn, kus laulab ja mängib klahvpille näosaate võitja Valter Soosalu ning Tartu Üliõpilassegakoor Küllike Joosingu juhendamisel.

Kontsert toimub gala formaadis, kus publik saab istuda sõpruskondadena laudade ümber, millel on suupisted ja mineraalvesi. Kõrval on avatud ka kohvik, kus saab vajadusel osta muudki. Pileti täishind on 14 eurot. Õpilastele, üliõpilastele ja pensionäridele 10 eurot. Piletid on müügil Piletilevis ja tund enne kontserdi algust kohapeal. Kontserdi patroon on president Arnold Rüütel.

Tartu Tamme lionsklubi on korraldanud alates 2000. aastast kaheksateist heategevuskontserti Tartu Kristliku Noortekodu toetuseks. Hetkel on aga olukord muutunud ning noortekodu saab tänu suurtoetusele hakkama ilma täiendava abita. Seega otsustas Tartu Tamme lionsklubi korraldada XIX heategevuskontserdi Valter Soosalu ettepanekul ning ühisel arutelul TÜ Kliinikumi Lastefondi toetuseks Cassandra ravikulude katmisel.

Nimelt põeb 5-aastane Cassandra üliharuldast nahahaigust nimega bulloosne epidermolüüs, mis esineb ühel lapsel miljonist. Lapse nahk on väga tundlik ning võib kahjustuda iga väiksemagi trauma või hõõrdumise tagajärjel. Lastefond katab heade annetajate abiga Cassandra välismaa ravireiside sõidu- ja majutuskulud ning nahahooldusvahendite ja -ravimite maksumuse.

Neile muusikasõpradele, kes ise ei saa kohale tulla, kuid soovivad omalt poolt Lastefondi ja Cassandra ravi rahaliselt toetada, saavad seda teha, annetades raha LC Tartu Tamme arvelduskontole EE852200221014187002 või Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontole EE682200221015828742, lisades mõlemal puhul selgitusse märksõna “Cassandra”.

Head Uudised GoodNews