1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU I Ettevõte TMB Element loobus jõulukingitustest ja toetab selle asemel 3000 euroga nägemispuudega lapsi
HEA TEGU I Ettevõte TMB Element loobus jõulukingitustest ja toetab selle asemel 3000 euroga nägemispuudega lapsi

HEA TEGU I Ettevõte TMB Element loobus jõulukingitustest ja toetab selle asemel 3000 euroga nägemispuudega lapsi

Betoonelemente tootev Tartu ettevõte TMB Element kinkis kolmandat aastat järjest oma klientidele ning koostööpartneritele jõuludeks heateo. Sel aastal otsustas ettevõte toetada 3000 euroga vaegnägijaid lapsi ja aitab nii soetada vähekindlustatud perede lastele raviprille.

Ettevõtte büroojuht Iiris Puusepp nentis, et materiaalsete jõulukingituste kinkimise asemel on ettevõte otsustanud anda oma panuse heategevusse. “Möödunud aastal toetasime Lastefondi kaudu vaegkuuljaid lapsi, seepärast tundus loomulik, et toetame sel korral vaegnägijatele lastele raviprillide soetamist,” lisas Puusepp.

Lastefondi tegevjuhil Kadri Orul on siiralt hea meel, et paljud ettevõtted on juba mitmendat aastat teinud otsuse toetada jõulude ajal raskelt haigete laste ravi. “TMB Element toetab jõuluajal Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi juba kolmandat korda: kui esimesel aastal said abi ravitoitu vajavad lapsed ja teisel aastal kuulmispuudega lapsed, siis tänavu otsustas ettevõtte suunata oma toetuse raviprille vajavatele lastele, kelle perel pole prillide eest tasumine jõukohane,” toob Org välja. “Lastefond tegutseb selle nimel, et ühegi lapse ravi ei jääks pelgalt raha taha ning meil on suur rõõm, et TMB Element ja teised ettevõtted meid selles missioonis toetavad,” tänas ta ettevõtet heateo eest.

Lastefond on toetanud vähekindlustatud perest pärit lastele raviprillide soetamist alates 2015. aastas. Aastas vajab raviprille umbes 65 last, kelle perele pole nende spetsiaalsete, keerukama ehitusega prillide eest tasumine jõukohane. Raviprille tuleb mõnikord uuendada mitu korda aastas, sageli jäävad lastel prillid väikseks või muutub nende tugevus. Väga oluline on vahetada prille õigel ajal, et haigus ei süveneks. 2019. aastal on Lastefond aidanud soetada raviprille 59 lapsele. Lastefond tasub kuni 90% prillide maksumusest ning 10% jääb tavaliselt perede omaosaluseks.

Head Uudised GoodNews