1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA TEGU! Mupo päästis prügikonteinerist vastsündinud kassipoja ja otsis talle omaniku
HEA TEGU! Mupo päästis prügikonteinerist vastsündinud kassipoja ja otsis talle omaniku

HEA TEGU! Mupo päästis prügikonteinerist vastsündinud kassipoja ja otsis talle omaniku

Mupo päästis prügikonteinerist vastsündinud kassipoja ja otsis talle omanikuEile õhtul kell 21.30 sai mupo korrapidaja väljakutse Vase 11 aadressile meesterahvalt, kes märkas konteineris vastsündinud kassipoega. Patrulli kohale jõudes oli helistaja kadunud, kuid kohal uus meesterahvas, kes väitis, et just tema leidis väeti loomakese. Väidetavalt oli ta kassipoja avastanud konteineris olnud prügi alt.

„ Meie hinnangul oli loomake vähem kui 2 nädalat vana, kuna tema silmad olid veel kinni. Reeglina avanevad kiisupoegadel silmad vanuses 7-14 päeva,“ selgitasid patrullis olnud inspektor Vladlen Jakovlev ja vaneminspektor Aleksandr Kukk. „Loomake nägi üsna armetu välja. Nuttis kaeblikult, ilmselt oli tal külm ja kõht samuti tühi.“

Mupo päästis prügikonteinerist vastsündinud kassipoja ja otsis talle omaniku3Patrull võttis karbi koos kassipojaga kaasa ja muretses esimesest toitlustusasutusest loomakesele eelsoojendatud piima. Seejärel võeti ühendust Viljandi maanteel asuva loomade varjupaigaga, kust saadi kinnitus, et kass võetakse hoiule. Kohale jõudes selgus aga tõsiasi, et nii väike loom vajab ööpäevaringset järelevalvet ning seda varjupaik kahjuks pakkuda ei saa. Patrullil soovitati oodata hommikuni.

„Töötaja ütles, et hommikul, kui algab tööpäev, hakatakse kassiga tegelema,“ rääkis Jakovlev. „Küll aga soovitati meil seni looma toitmiseks pöörduda Mustamäe tee 44 loomade polikliinikusse.“ Seda ka tehti.

Mupo päästis prügikonteinerist vastsündinud kassipoja ja otsis talle omaniku2Jakovlevi sõnul kippus asi muutuma naeruväärseks ja ta hakkas oma tuttavaid läbi helistama ning kiisule võimalikku omanikku otsima. Polikliinikusse jõudes ootasid ees nii loomaarst kui ka uus omanik.

„Loomaarst kinnitas, et kass oli kehvas seisundis ning vajas kiiret tegutsemist, loom vajas toitlustamist iga kolme tunni tagant ning ilma pideva järelevalveta loom sureks. Looma keha temperatuur oli vaatluse hetkel juba kriitiliselt madal, seega jõudsime abiandjani viimasel hetkel. Uskumatu, kuidas suudavad inimesed kaitsetut ja abitut looma lihtsalt prügikasti surema jätta. Hea tunne oli kuulda, et suutsime looma elule aidata ning teda ootab ees kena kodu ja hea perenaine. Pärast kõiki varasemaid koledaid lugusid loomade halvast kohtlemisest tahtsin olla kindel, et saan loomakese õigetesse kätesse usaldada. See on päris hea tunne“.

Head Uudised GoodNews