1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEA UUDIS! Tartu lastekliinik saab Selveri kampaania abil uued rinnapumbad ja soojendusmadratsid
HEA UUDIS! Tartu lastekliinik saab Selveri kampaania abil uued rinnapumbad ja soojendusmadratsid

HEA UUDIS! Tartu lastekliinik saab Selveri kampaania abil uued rinnapumbad ja soojendusmadratsid

Lastefond-Täna annavad TÜ Kliinikumi Lastefond ja Selver TÜ Kliinikumi lastekliinikule sümboolselt üle heategevuskampaania “Koos on kergem” raames kogunenud annetussumma ning selle toel soetatud viis elektrilist rinnapumpa. Annetuse eest saab kliinik lähiajal ka uued vastsündinute soojendusmadratsid.

Juba soetatud ja üleantavate pumpade näol on tegemist kaasaegsete 2-faasiliste elektriliste rinnapumpadega, kus on rakendatud ainsat uurimustel põhinevat tehnoloogiat, mis imiteerib väga tõetruult beebide imemisrütmi – alguses kiire tempo piimavoolu tekitamiseks ja hiljem aeglane rütm piima väljutamiseks. Seade võimaldab pumpamist nii ühest kui kahest rinnast korraga ning seda on väga mugav ja lihtne kasutada. Ühe seesuguse rinnapumba hind on 1713 eurot ning viie seadme kogumaksumus ligi 8600 eurot.

TÜ Kliinikumi lastekliiniku direktoril Marika Kirsil on väga hea meel, et tänu Selverile, teistele kampaaniapartneritele ja annetajatele saab lastekliinik nüüdsest pakkuda oma pisikestele patsientidele ja nende emadele parimat. “Meie jaoks on see võrreldes varasemalt kasutusel olnud seadmetega palju uuem ja parem tehnoloogia,” räägib ta. “Ning meile kättesaadavatest rinnapumpadest on just 2-faasilised kõige paremad, kuna neil on spetsiaalne tarkvara, mis võimaldab ka enneagsetele vastsündinutele sobivat pumpamisfunktsiooni. See omakorda stimuleerib varajasemat piimaproduktsiooni nende laste emadel. Mida varem väike enneaegne hakkab saama rinnapiima, seda parem.”

Kokku kogunes Tartu Selverite klientide abiga TÜ Kliinikumi lastekliinikule 15 600 eurot, mille eest saab kliinik lisaks rinnapumpadele ka kaks uut soojendusmadratsit. Viimaseid on tarvis enneaegsete või haigete vastsündinute lisasoojenduseks, kuna nad ei suuda iseseisvalt oma kehatemperatuuri hoida ning võivad seetõttu ohtlikult alajahtuda. Ühe sellise madratsi hind on 3500 eurot ning need loodetakse kliinikule üle anda paari kuu jooksul.

Selveri keti juhi Kristi Lombi sõnul on heategevusprojekti korraldatud juba kolmteist aastat ja iga aastaga on toetussumma kasvanud. „Tartlased olid tänavu väga varmad lastehaiglaid toetama ning eelmise korraga võrreldes kasvas toetussumma koguni enam kui kümnendiku võrra,“ märkis Lomp. „Häid inimesi on meie ümber ikka väga palju ning heategijatele lisab hoogu kindlasti teadmine, et toetusega saab aidata just oma kodukoha haiglas olevaid lapsi. Aitäh veelkord kõigile ostjatele ja partneritele suure panuse eest!“

“Koos on kergem” heategevusprojekt hõlmas perioodi 3. novembrist 4. jaanuarini. Kliendid said head teha iga ostuga, soetades kampaaniašokolaadide ning annetuskasti raha jätmisega. Olulise panuse andsid ka kampaaniapartnerid Kalev, Prike, Tere ja Svensky, kes toetasid kampaaniat kena summaga ning kelle tooteid ostes kasvas heategevuseks minev summa veelgi. Kokku toetatakse kampaania käigus kogutud summaga 16 haiglat ja haiglate lasteosakonda üle Eesti.

Annetuse üleandmine leiab aset täna, 3. veebruaril kell 11.00 TÜ Kliinikumi lastekliiniku (Lunini 6, Tartu) I korruse auditooriumis.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil http://lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.

Head Uudised GoodNews