1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heade inimeste abiga! Lastefond jätkab haruldase haigusega Eiko toetamist
Heade inimeste abiga! Lastefond jätkab haruldase haigusega Eiko toetamist

Heade inimeste abiga! Lastefond jätkab haruldase haigusega Eiko toetamist

SA TÜK Lastefond aitab ka järgneval aastal tasuda 9-aastase Eiko ravitoidusegu eest, mis aitab tagada talle eakohase kehakaalu.

Eikol on diagnoositud haruldane geenimutatsioon, mis põhjustab kaasasündinud müopaatiat ehk lihasfunktsiooni häiret. Haigusest tulenevalt on poisil ka neelamisraskus, mistõttu ta ei saa süüa tavatoitu ning seepärast on talle paigaldatud gastrostoom ehk kõhule tehtud avause kaudu makku suunatud väike sond.

Laps oli enne ravitoidusegu tarbima hakkamist alakaaluline, sest gastrostoomi kaudu manustatav tavatoit ei kompenseeri tema päevast toitainete vajadust. Seetõttu vajas Eiko spetsiaalset kõrge kalorsusega ravitoitu, tänu mille tarbimisele on ta saavutanud eakohase kaalu. Poiss vajab jätkuvalt ravitoidusegusid, kuna tema geneetilisele haigusele puudub hetkel põhjuslik ravi ning kehakaal vajab jätkuvalt eakohasena hoidmist.

Spetsiaalne ravitoidusegu on aga kallis ning haigekassa seda kahjuks ei rahasta, mistõttu on Lastefond Eikot aidanud alates 2014. aastast. Järgmise aasta jooksul toetab fond peret selles 171 euroga kuus, mis teeb toetussummaks kokku 2052 eurot.

Kuidas Sina saad aidata? Uuri lähemalt SIIT!

Head Uudised GoodNews