1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Heade inimeste abiga! Tuleõnnetuse üle elanud Germo saab tuge vajalike abivahendite ja ravimite soetamisel
Heade inimeste abiga! Tuleõnnetuse üle elanud Germo saab tuge vajalike abivahendite ja ravimite soetamisel

Heade inimeste abiga! Tuleõnnetuse üle elanud Germo saab tuge vajalike abivahendite ja ravimite soetamisel

Pärnumaa poiss Germo elas käesoleva aasta maikuus üle tuleõnnetuse, mil sai II ja III astme põletushaavu. Tänaseks on lapse haavad paranenud, kuid taastumiseks vajab poiss abivahendeid ja ravimeid, mida haigekassa ei kompenseeri.

13-aastane Germo mängis 2017. aasta maikuus koos sõpradega bensiini ja tulemasinaga. Ettevaatamatusest tekkinud tuleõnnetuse tagajärjel sai poiss II ja III astme bensiini leekpõletushaavu näo, kaela, õlavarre ja labakäe piirkonda. Laps viibis pärast õnnetust ravil Põhja-Eesti Regionaalhaigla plastikakirurgia osakonnas, kus talle teostati näo, labakäte ja vasaku õlavarre plastika.

Tänaseks on poisi haavanud paranenud, kuid edasiseks taastumiseks vajab ta armiravi silikoonplaastrite või geeliga ning abivahendeid nagu survekindad ja survemask.

Kahjuks haigekassa eelnimetatud vahendeid ei kompenseeri. Kuna perel on majandusliku olukorra tõttu keeruline kõiki vajaminevaid abivahendeid ise soetada, aitab neid selles kuni 1130 euroga Lastefond.

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves avaldas tänu Germo raviarstile, kes võttis ühendust, jagas poisi traagilist lugu ning uuris toetusvõimaluste kohta. “Sel hetkel oli väga oluline, et poisi traumajärgne ravi saaks jätkuda võimalikult kiiresti, et saavutada parimaid tulemusi,” selgitas Ilves. “Lastefond on paindlik ja toetusotsused langetatakse üsna kiiresti, seega oli meil võimalik perele abikäsi ulatada ja Germo taastusravi sai jätkuda.”

Ilves tõi välja, et ühe pere jaoks on üle tuhande eurone ootamatu väljaminek väga suur kulu. “Suur tänu kõigile fondi püsiannetajatele, kelle abiga saame kiiresti toetada neid, kes seda vajavad.”

Head Uudised GoodNews