1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEATEGEVUSAKTSIOON! Kuhuviia.ee kogub suvel tarvilikke esemeid
HEATEGEVUSAKTSIOON! Kuhuviia.ee kogub suvel tarvilikke esemeid

HEATEGEVUSAKTSIOON! Kuhuviia.ee kogub suvel tarvilikke esemeid

Sel suvel kogub kuhuviia.ee heategevuseks vanu ja kasutuna seisvaid asju. Kuhuviia.ee rohelise katusega telgid on väljas erinevatel suvefestivalidel ja üritustel, kus kogutakse esemeid näiteks lasterikaste perede jaoks.

Kuhuviia.ee kirjadega telgid võib leida:

29. juulil — Kilakola laat Kärdlas. Traditsioonilisel Kilakola laadal Hiiumaal Kärdlas Vabriku väljakul võib vahemikus 10-14 kuhuviia.ee telki viia lasterikastele peredele sporditarbeid ja lauamänge.
19. august — Taaskasutuskoja kirbuturg Moostes. Mooste mõisa hoovis toimub kell 10-14 Taaskasutuskoja poolt korraldatud kirbuturg, mille ajal kogutakse: nõusid, majapidamistarbeid, raamatuid, sporditarbeid ja lastetarbeid.
20. august — Karilatsi ökofestival. Põlva talurahva muuseumis toimuval Karilatsi ökofestivalil kogutakse vahemikus 10-16 Mooste taaskasutuskoja jaoks erinevaid asju: nõusid, majapidamistarbeid, raamatuid, sporditarbeid ja lastetarbeid.
26. august — Telliskivi kirbufestival. Palju tuntust kogunud taaskasutuslaadal Tallinnas, Telliskivi loomelinnakus on kuhuviia.ee kohal vahemikus 10-18, kus kogub asju Uuskasutuskeskusele.

Mooste kirbuturul, Karilatsi ökofestivalil ja Telliskivi kirbufestivalil ootavad kuhuviia.ee vabatahtlikud kõiki, et koos meisterdada jäätmeratast ning kuulata inimeste arvamust, kuidas saaks asjade korduskasutust Eestis tõhusamaks muuta. Huvilistele on viktoriin ning teavitusmaterjalid. Lisaks kestab 6. augustini Kraami tasuta asjade poe suvetuur “Wall of kindness”. See üritus sai alguse Iraanis, algatajaks oli üks anonüümne iraanlane, kes korraldas ettevõtmise heategevusliku aktsioonina — linnaruumi jäeti riideid inimestele, kellel võib neid vaja minna. Liikumise motoks oli “Jäta (siia riided), kui sul ei ole vaja” ja “Võta, kui sul on vaja”. Kraam teeb iraanlaste algatusest remake versiooni. Rohkem infot saab Kraami kodulehelt.

Kuhuviia.ee on jäätmete ja asjade kogumispunktide kaardirakendus (veebileht), kust inimene saab infot, kuidas vabaneda talle ebavajalikest asjadest nagu vanad riided, elektroonika, mööbel ja nõud, või taaskasutatavatest jäätmetest nagu taara, vanapaber, pakendid, ehituspraht jms. Kuhuviia.ee abil leiab inimene temale lähimad pakendikonteinerid, jäätmejaamad, taaraautomaadid ja asju vastu võtvad kohad koos detailse info ning juhistega. Tuleb lihtsalt sisestada eseme nimi, millest soovitakse vabaneda, ja rakendus kuvab selleks sobivad punktid ning ka võimaliku teekonna sinna. Kuhuviia.ee leht on kasutatav eesti, vene ja inglise keeles. Kuhuviia.ee-d toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Head Uudised GoodNews