1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Lastefond
  4. Heategevuskampaaniaga „Ulata abikäsi“ kogutakse raha käerobotite ostmiseks lastehaiglatele
Heategevuskampaaniaga „Ulata abikäsi“ kogutakse raha käerobotite ostmiseks lastehaiglatele

Heategevuskampaaniaga „Ulata abikäsi“ kogutakse raha käerobotite ostmiseks lastehaiglatele

Kuni 6. jaanuarini toimub Eesti kütusefirma Olerex heategevuskampaania „Ulata abikäsi“, mille raames kogutakse koostöös Tallinna Lastehaigla Toetusfondi ja Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondiga annetusi käerobotite ostmiseks Tallinna ja Tartu lastehaiglatele.

„Seekordse heategevuskampaaniaga ulatame väikestele patsientidele sõna otseses mõttes abikäe. Meie klientidel on võimalik anda oma panus ainulaadsete käerobotite soetamiseks Tallinna ja Tartu lastehaiglatele,“ rääkis Olerexi tegevjuht Piret Miller.

„Meie tore koostöö Olerexiga sai alguse juba eelmisel aastal, kui jõulukuul toimunud heategevuskampaanias osalenud inimesed aitasid koguda Tallinna Lastehaigla Toetusfondile üle 51 000 euro,“ rääkis Tallinna Lastehaigla Toetusfondi juhataja Inna Kramer. „See on suurim rahaline annetus meie fondile eraettevõtete poolt viimase paari aasta jooksul. Oleme selle eest ülimalt tänulikud ja loodame, et ka seekordne algatus kulgeb sama edukalt.“

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi strateegiajuht Küllike Hein avaldas heameelt, et Olerex otsustas käesoleval aastal kaasata heategevuskampaaniasse Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi. “Nii saab vajalik käerobot olema kättesaadav nii Põhja- kui ka Lõuna-Eestis,“ tõi ta välja.

Tallinna Lastehaigla ja Tartu Ülikooli Kliinikumi jaoks on käerobotid esimesed omataoliste seas. Kummalegi haiglale on Olerexi toel kavas soetada üks käerobot. Tegemist on kaasaegse aparaadiga, mis on ennekõike mõeldud nende patsientide tarbeks, kellel on ühe kehapoole halvatus või kes ei saa neuroloogiliste häirete tõttu käsi tavapärasel viisil liigutada ja vajavad erilist teraapiat. Teraapiategevused käerobotiga käivad läbi mängu, mis motiveerib last aktiivselt taastusravi protsessis osalema. Käerobot toetab kätt, mis võimaldab patsiendil tegevuse sooritamisel kasutada kõiki allesjäänud motoorseid funktsioone ja julgustab kätt rohkem liigutama. Robot annab tagasisidet reaalajas, mis võimaldab terapeudil kohe vastavalt vajadusele masina seadeid korrigeerida.

Käerobotite soetamise toetuseks on inimestel võimalik osta Olerexi tanklatest üle Eesti kauneid heategevuslikke jõuluehteid hinnaga 1,5 eurot. Lisaks on võimalik Olerexi tanklates ja kodulehel teha  2, 5, 10 ja 15 euro suuruseid või vabalt valitava summaga annetusi. Ehete müügist ja annetustest koguneva summa jagab Olerex kahe fondi vahel võrdselt.

Head Uudised GoodNews