1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevuskontserdi „Rahvusvaheline õnnitluskaart EV100“ tulu kingitakse Tallinna Lastehaigla Toetusfondile
Heategevuskontserdi „Rahvusvaheline õnnitluskaart EV100“ tulu kingitakse Tallinna Lastehaigla Toetusfondile

Heategevuskontserdi „Rahvusvaheline õnnitluskaart EV100“ tulu kingitakse Tallinna Lastehaigla Toetusfondile

Tallinna Linnavolikogu ja mitmed Tallinnas asetsevad suursaatkonnad korraldavad Eesti Vabariigi sajanda sünnipäeva auks ühise kingitusena kontserdi, mille tulu antakse Tallinna Lastehaigla Toetusfondile. Kontsert toimub 28. septembril kell 19.00 Alexela Kontserdimajas.

„Meie riigi esimene juubel on suursündmus mitte ainult meie jaoks, vaid ka teistele suveräänsetele riikidele. Eesti Vabariigi iseseisvus sada aastat tagasi oli tugevalt seotud teiste riikide tunnustusega niisamuti kui täna on meie riigil palju sõpru,“ ütles Tallinna Linnavolikogu esimees Mihhail Kõlvart. „Ajalooliselt on sümboolne, et esimene eestlasest Tallinna linnavolikogu esimees Jaan Poska (aastatel 1905-1909) kandis otsustavat rolli nii Eesti iseseisvuse väljakuulutamise sündmustes, noore riigi esimese välisministrina teistelt riikidelt rahvusvahelist tunnustust kogudes kui ka hiljem pidades edukalt Tartu Rahu läbirääkimisi,“ lisas linnavolikogu esimees Kõlvart.

„Tallinn on olnud rahvusvaheline linn läbi oma ajaloo ja seetõttu on sümpaatne ning igati loogiline, et Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva tähistatakse võimalikult rahvusvaheliselt. Kui 1991. aasta augustis kuulasime südame põksudes esimesi teateid Eesti Vabariigi taastunnustamisest, siis täna on meie riigil suhted veidi vähem kui kahesaja riigiga. Tallinna heategevuskontserti aitavad korraldada nii lähinaaber Läti kui kauged sõbrad Brasiiliast ja Jaapanist ning Euroopast, eks seegi näitab kui lai on Eesti sõpruskond maailmas,” ütles Tallinna Linnavolikogu aseesimees Mart Luik.

Heategevuskontsert „Rahvusvaheline õnnitluskaart EV100“ on Tallinna Linnavolikogu ja mitmete Tallinnas olevate suursaatkondade ühine kingitus Eesti Vabariigile ning kõigile Tallinna elanikele ja külalistele. „Rahvusvaheline õnnitluskaart EV100“ on kordumatu muusika- ja kultuurielamus, kus astuvad üles artistid tervest maailmast, kes saabuvad Tallinna oma riiki esindavate suursaatkondade kutsel.

Kontserdi piletimüügist laekuv tulu läheb Tallinna Lastehaigla Toetusfondi, et aidata Eesti suurimal lastehaiglal, Tallinna Lastehaiglal, pakkuda parimat võimalikku meditsiinilist abi meie lastele.

Ühine heategevuskontsert toimub koostöös: Ameerika Ühendriikide Suursaatkonnaga Eestis, Brasiilia Suursaatkonnaga Eestis, Iirimaa Suursaatkonnaga Eestis, Jaapani Suursaatkonnaga Eestis, Kreeka Suursaatkonnaga Eestis, Läti Suursaatkonnaga Eestis, Rumeenia Suursaatkonnaga Eestis ja Valgevene Suursaatkonnaga Eestis.

Kontserdil astuvad üles: Bukaresti linna orkester Orchestra Nationala Valahia (Rumeenia), tantsutrupp Lykeion ton Hellenidon Veria (Kreeka), Obi Trio (Brasiilia), pianist Ellen Jansson (Iirimaa), Riiklik Akadeemiline koreograafiaansambel „Horoški” (Valgevene), bänd Silver City Bound (Ameerika Ühendriigid), Jaapani tantsugrupp Wa League (Jaapan), Eesti lätlaste koor “Ziemeļu balsis” (Läti) ning esitatakse lühietendus „Väike jumalanna“ (lavastaja Izumi Ashizawa (Jaapan) koostöös Eesti Draamateatri ning Eesti Muusika-ja Teatriakadeemiaga).

Kontsert toimub 28. septembril kell 19.00 Alexela Kontserdimajas. Piletite müük Piletilevis on alanud.

Head Uudised GoodNews