1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HEATEGEVUSLIK LILL LAPSE HEAKS! Tänasest algab lillekampaania hädasolevate laste ja perede aitamiseks
HEATEGEVUSLIK LILL LAPSE HEAKS! Tänasest algab lillekampaania hädasolevate laste ja perede aitamiseks

HEATEGEVUSLIK LILL LAPSE HEAKS! Tänasest algab lillekampaania hädasolevate laste ja perede aitamiseks

HEATEGEVUSLIK LILL LAPSE HEAKS_Tänasest algab lillekampaania hädasolevate laste ja perede aitamiseks
Nele-Liis Vaiksoo on SOS Lasteküla 20. juubeliaasta heatahte saadik. Nele-Liis: „Olen külastanud SOS Lastekülade peresid ja imetlen SOS-emade tööd. Neil lastel on vanemad, kes neid toetavad. Tahan aidata kaasa, et vanemateta jäänud lapsed saaksid kasvada peredes, tunda kodusoojust ja hellust.“

SOS Lasteküla kutsub emadepäeva eel kõiki Eesti inimesi üles aitama läbi heategevuslike lillede ostmise hättasattunud lapsi ja peresid ning ennetama seeläbi olukorda, kus lapsed tuleb vanemate juurest ära võtta.
Eestis satub asendus- ja turvakodudesse aastas umbes 400 last, sest ema ja isa ei suuda nende eest piisavalt hästi hoolt kanda.

„Sageli on tegemist peredega, kes võitlevad vaesusega ja elavad puuduses ning nende abitus üha süveneb. Seetõttu kipuvad ka probleemid kuhjuma ja lapsed jäävad hooletusse,“ ütles SOS Lasteküla tegevjuht Margus Oro. Perest eraldamise ohus on sel aastal hinnanguliselt 7000 last.
Olukorra ennetamiseks pakub SOS Lasteküla hättasattunud lastele ja nende vanematele vajalikku nõustamist ja tuge ehk SOS peretugevdusprogrammi.
„Meie kogemus näitab, et kui piisavalt vara hädasolevaid peresid aidata ja toetada, suudavad nad ise hakkama saada ja oma lapsed üles kasvatada ning lapsi ei pea pere juurest ära võtma. Lapsele on selline lahendus kõige parem.“

SOS peretugevdusprogramm toetab hättasattunud peresid majandusliku ja psühholoogilise nõustamise, hädavajaliku arsti- ja toiduabi ning õpi-, logopeedilise ning terapeutilise abiga.

Kõik, kes soovivad hädasolevaid lapsi ja peresid aidata, saavad 20. aprillist kuni 10. maini osta veebilehelt www.lillemale.ee heategevusliku kannikese. Lilled istutatakse maha emadepäeval, 10. mail Eesti Vabaõhumuuseumisse. Igaüks, kes on ostnud heategevusliku lille, saab tulla ja selle oma käega mulda panna.

SOS Lasteküla peretugevdusprogrammile aitavad sel aastal annetusi koguda ka EMT ja Elion, kes korraldavad 10. mail traditsioonilist emadepäevakontserti Tallinnas Raekoja platsil algusega kell 14.00. Kontserdil astuvad üles Ott Lepland, Estonian Voices, Trade Attack, Vaiko Eplik, ETV lastekoor ja Lea Dali Leon.

VAATA VIDEOD!

Loe lähemalt www.lillemale.ee

Head Uudised GoodNews