1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heategevusliku kontserdisarja „Eesti mõisad 2013″ kontserdid toimuvad 25.-28. juulini
Heategevusliku kontserdisarja „Eesti mõisad 2013″ kontserdid toimuvad 25.-28. juulini

Heategevusliku kontserdisarja „Eesti mõisad 2013″ kontserdid toimuvad 25.-28. juulini

Alates homsest jätkab agentuur Corelli Music juba viieteistkümnendat aastat toimuva suvise menusündmusega, heategevusliku kontserdisarja „Eesti mõisad 2013″ kontserdid toimuvad 25.-28. juulini Kõltsu, Eivere, Räpina ja Lasila mõisates. Selles omapärases kontserdisarjas ühinevad arhitektuur, muusika, ajalugu, metseenlus, mõisaromantika ja kunstipärandi hoidmine, mis kõik seondub ka käesoleva kultuuripärandi aastaga. Sari on alates 1999. aasta suvest tutvustanud 58 mõisat üle Eesti ja toetanud igal aastal üht väikest mõisakooli, -hooldekodu või -lastekodu.

Sel aastal lisanduvad veel viis uut mõisa erinevatest Maarjamaa nurkadest. Üks kontsert Atla mõisas toimus juba 19. juunil. Järgmise nädala kaks esimest mõisa Kõltsu ja Eivere, nagu ka Atla, on suurepäraselt korda tehtud ja kultuurihuviliste omanikega eramõisad. Kaks viimast mõisa Räpinas ja Lasilas on mõisakoolid ning need kontserdid toimuvad populaarse külastusmängu „Unustatud mõisad“ mängupäevadel.

Sarja „Eesti mõisad“ peaesineja on algusest peale olnud barokkansambel Corelli Consort. Juulis 2013 saab nautida kava, mis on tõeline „Cr?me de la cr?me“ muusikagurmaanidele. Mõisate ballisaalides pakuvad imekaunist barokkmuusikat Hongkongis sündinud ja läbi USA Eestisse jõudnud kontratenor Ka Bo Chan ning barokkansambel Corelli Consort ajastu pillidel. Selle kavaga jätkab Corelli Music jõulufestivalil 2012 alanud barokiaja müstilise hääleliigi kontratenori esitlemist. Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa.

„Eesti mõisad 2013″ publiku ja metseenide sihtannetused lähevad Lääne-Virumaal Rakvere vallas asuva Lasila mõisakooliklaverifondi, et aidata kaasa Rakvere Vallavalitsuse, Lasila Põhikooli ja agentuuri Corelli Music ühisele soovile asendada mõisasaali vana ja väsinud klaver uuega veel sellel aastal! Uus ja heakõlaline klaver mõisakooli saalis parandab oluliselt õpilaste hariduse kvaliteeti, aga pakub ka edaspidi võimaluse ümbruskonna elanikele nautida tipptasemel kontserte mõisasaalis aastaringselt, aidates kaasa ajaloolise mõisa kujunemisele kohalikuks kultuurikeskuseks.

Lasila mõisakooli klaverifondi saab toetada sihtannetusega Rakvere Vallavalitsuse arveldusarvele nr 10502017536000 märgusõnaga KLAVER, “Eesti mõisad 2013” kõikidel kontsertidel on avatud annetuskastid ja toimuvad heategevusmüügid. Sarja lõppkontsert Lasila mõisas 28. juulil 2013 kell 18 on piletiteta, sissepääsuks on vaba suurusega annetus Lasila mõisakooli klaverifondi. Uue klaveri ostmiseks vajaliku raha, u 10000.- € kokkusaamiseks kirjutasid Lasila Põhikooli, Rakvere Vallavalitsuse ja agentuuri Corelli Music esindajad 27. mail alla kolmepoolsele Hea Tahte Koostöölepingule.

Head Uudised GoodNews