1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heateo Mõjufond ja SPIN-programm panustavad koos noorte tulevikku
Heateo Mõjufond ja SPIN-programm panustavad koos noorte tulevikku

Heateo Mõjufond ja SPIN-programm panustavad koos noorte tulevikku

Heateo Sihtasutuse loodud Eesti esimene Mõjufond töötab järgmised kolm aastat noorte arenguprogrammiga SPIN. Koostöö fookuses on programmi jõudmine enamate noorteni. Programmi toetatakse esimesel koostööaastal 32 500 euroga.

Töö iganädalane enam kui 300 noorega

SPIN-programm teeb iganädalaselt tööd enam kui 300 noorega. Noored mängivad kolm korda nädalas jalgpalli ning osalevad eluoskuste sessioonides, mille raames arendatakse enesejuhtimist, koostöö- ja suhtlemisoskusi, eesmärkide seadmist ning erinevate probleemidega toimetulekut. Mõju-uuringud näitavad, et programmis regulaarselt osalevate noorte puhul paranevad õppeedukus, käitumine, enesehinnang ja enesekontroll.

Ambitsioonid ja meeskond väga tugevad 

Heateo Sihtasutuse tegevjuhi Pirkko Valge sõnul seisneb SPIN-programmi erakordsus kogukonna tasandil erinevate osapoolte kaasamises ning selle kaudu lastele toetavama keskkonna loomises. „SPIN-i ambitsioonid ning meeskond on väga tugevad ning nende pühendumus mõju mõõtmisele on see, miks Mõjufond organisatsiooni arengusse oma panuse annab,“ lisas Valge.

Alustas 2015. aastal 

SPIN-programm alustas 2015. aastal Tallinnas ning on tänaseks laienenud Narva, Kohtla-Järve, Tartu ja Rakvere linnadesse ning Viimsi valda. Heateo Mõjufondi toel asutakse tõhustama SPIN-programmi koostööd kogukondade, lapsevanemate ja koolidega. Samuti soovitakse lisaks riigile ja kohalikele omavalitsustele kasvatada erasektori panust programmi toetajana.

Ühine vastutus 

“Turvalistesse kogukondadesse ja meie noorte arengut toetavatesse algatustesse panustamine on ühine vastutus. SPIN on siin mõjusaks koostööpartneriks ka eraettevõtetele – aitame kinnistada tänapäeva tööturul oluliste sotsiaalsete ja enesejuhtimise oskuste arengut ning vähendada riskikäitumist ja haridusest väljalangemist. Toetame seeläbi kvaliteetse tööjõu suurenemist. Programmi võrgustikuga koostööd tehes aitavad erasektori partnerid luua tervemaid ja sidusamaid kogukondi,” rääkis programmi eestvedaja Keit Fomotškin.

SPIN-programmi kohta leiab lisainfot veebilehelt www.spinprogramm.ee.

Heateo Mõjufondi on panustanud mitmed Eesti eraisikud ja ettevõtjad. Fondi mahuks on 500 000 eurot. Mõjufond toetab algatusi, millel on üle-eestiline potentsiaal. Algatuste juures hinnatakse põhjalikult nii lahendust, mõju hindamise mudelit kui ka organisatsiooni võimekust. Esmase huvi üles näitamiseks tuleb täita lühike ankeet Heateo kodulehel www.heategu.ee/mõjufond.

Head Uudised GoodNews