1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Heateo Mõjufond toetab kiusamisvastast võitlust koolides 40 000 euroga
Heateo Mõjufond toetab kiusamisvastast võitlust koolides 40 000 euroga

Heateo Mõjufond toetab kiusamisvastast võitlust koolides 40 000 euroga

Heateo Sihtasutuse loodud Eesti esimene mõjufond toetab alates sügisest Kiusamisvaba Kooli arengut panustades algaval õppeaastal Kiusamisvaba Kooli tegevusse 40 000 eurot.

SA Kiusamisvaba Kool on tegutsenud 2012. aasta detsembrist ning oma tegevusega tõestanud, et KiVa programm on tõhus nii kiusamise ennetamisel kui ka tekkinud juhtumite lahendamisel. Sel kevadel ilmunud õpilasküsitluse andmeil on programmi pikaajaliselt rakendanud koolides ohvrite osakaal vähenenud kolmandiku võrra. Heateo Mõjufondi toega loodetakse jätkuvalt tõsta programmi kasutavate koolide arvu ning soovitakse senisest veelgi enam panustada juba aktiivse kiusuennetusega tegelevate koolide ja õpetajate toetamisse.

Heateo Sihtasutuse tegevjuhi Pirkko Valge sõnul on Kiusamisvaba Kooli algatus parim näide mõjusast lahendusest, millele mõeldes mõjufond loodi. „KiVa programm on kõige paremini tõestatud mõjuga kiusuennetusprogramm Eestis ja üks vähestest siinsetest programmidest, mille mõju on teaduslikult uuritud. Programmi rakendavate koolide iga-aastased uuringud näitavad ka Eestis kiusamise pidevat langust. Senised tulemused ja Kiusamisvaba Kooli tiimi soov kasvada on see, mis inspireeris Mõjufondi oma panust andma,“ lisas Valge.

„Oleme viie selja taha jäänud õppeaasta jooksul tõestanud, et pakutav KiVa programm päriselt toimib ning nii ohvrite kui ka kiusajate osakaalu on võimalik vähendada,“ sõnas sihtasutuse Kiusamisvaba Kool tegevjuht Triin Toomesaar. „Soovime nüüd koos mõjufondiga jõulisemalt laiendada programmi kasutavate koolide arvu ning samal ajal pakkuda juba kiusuennetusele pühendunud koolidele senisest veelgi suuremat tuge: et koolipered oskaksid hakkama saada keerulisemate juhtumitega ning hoida oma rakendamismotivatsiooni ka siis, kui kiusuennetusega paratamatult kaasnevad väsimuslained üle pea kokku kipuvad lööma.“

Heateo Mõjufondi on panustanud mitmed Eesti eraisikud ja ettevõtjad. Fondi mahuks on 500 000 eurot. Mõjufond toetab ideid, millel on üle-eestiline potentsiaal. Algatuste juures hinnatakse põhjalikult nii lahendust, mõju hindamise mudelit kui ka organisatsiooni võimekust. Esmase huvi üles näitamiseks tuleb täita lühike ankeet Heateo kodulehel.

Head Uudised GoodNews