1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HELISEVAD PÄRLID! Estonia kontserdisaalis toimub Eesti Vähiliidu heategevuskontsert “Helisevad pärlid”
HELISEVAD PÄRLID! Estonia kontserdisaalis toimub Eesti Vähiliidu heategevuskontsert “Helisevad pärlid”

HELISEVAD PÄRLID! Estonia kontserdisaalis toimub Eesti Vähiliidu heategevuskontsert “Helisevad pärlid”

Lea Dali Lion
Lea Dali Lion

22. oktoobril kell 19.00 toimub Estonia kontserdisaalisEesti Vähiliidu iga-aastane heategevuslik galakontsert eesmärgiga koguda vahendeid mobiilise digitaalse dermatoskoobi soetamiseks, et avastada nahavähki ja melanoomi varases staadiumis. Kontserdi korraldajaks on esmakordselt Pille Lille Muusikute Fond (PLMF) koostöös Tallinna Filharmooniaga.

„Olen puutunud väga lähedalt kokku selle raske haigusega seoses nii oma ema kui isa lahkumisega sellest ilmast,” ütles kontserdi kunstiline juht Pille Lill. „Ühinesin Vähiliidu palvega koheselt, et olla abiks ennetusvahendite muretsemisele ja seeläbi ehk aidata sadu inimesi.”

Maria Listra
Maria Listra

Kontserdil kõlavad kaunimad palad tuntud muusikalidest, ooperitest ja Raimond Valgre sulest armastatud lauljate Maria Listra ja Marko Matvere esituses. Klassikalise muusika pärlitega liigutavad publiku südameid tunnustatud ooperilaulja Pille Lill, noor andekas sopran Maria Veretenina ja tenor Andrei Bogatš. 

Oma generatsiooni väljapaistvamate muusikute hulka kuuluvate pianist Irina Zahharenkova ja flötist Oksana Sinkova esituses tulevad ettekandele teosed heliloojatelt Haydn ja Mercadante. Solistidega koos musitseerib kõrgetasemeline Tallinna Kammerorkester, dirigendiks armastatud Risto Joost.

„Meil on väga hea meel, et kontserdil osaleb Tallinna Kammerorkester, kes samuti liitus Vähiliidu eesmärkidega,” sõnas PLMF tegevjuht Leelo Lehtla.

Marko Matvere
Marko Matvere

„On rõõm, et esinejate seas on ka erakordne Lea Dali Lion oma loominguga. Lisaks pakuvad silmailu imelised etteasted Tallinna Balletikooli õpilastelt ning üles astub saatest “Klassikatähed” tuntuks saanud silmapaistev noor akordionimängija Henri Zibo.“

Piletid müügil Piletilevis!

Head Uudised GoodNews