1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Homme jagatakse Eesti erinevais paigus inimesele sooja suppi
Homme jagatakse Eesti erinevais paigus inimesele sooja suppi

Homme jagatakse Eesti erinevais paigus inimesele sooja suppi

Homme toimub erinevates Eesti paikades supijagamise aktsioon, mille käigus Daily kaubamärgi all toitlustusteenust pakkuva ettevõtte Baltic Restaurants Estonia töötajad jagavad kuni pooletuhandele kodutule ja puudust kannatavale inimesele sooja suppi.

Suppi jagatakse Tallinna ja Tartu kodutute varjupaikades, Saue päevakeskuses ja Rapla kiriku pastoraadis.

Baltic Restaurants Estonia müügi- ja turundusjuhi Tiiu Endriksoni sõnul on viimaste nädalate külmakraadid ka tavainimestele suur väljakutse, mistõttu tunneb ettevõtte meeskond suurt muret inimeste pärast, kellel pole võimalik külma eest koduseinte vahele varjuda.

„Seetõttu korraldame nelja omavalitsuse varjupaikades ja päevakeskustes supijagamise, et panustada mingilgi määral nende keerulise elusaatusega inimeste ja teiste puudust kannatavate inimeste heaolusse ning julgustada neid otsima abi nende toetamiseks loodud asutustest,“ sõnas Endrikson.

Endriksoni kinnitusel ootab supijagamisele tulijaid rikkaliku toiteväärtusega maitsev minestrone supp, mis annab sööjatele hädavajalikku energiat raskete ilmastikuoludega toimetulemisel.

„Me ei tee oma kvaliteedistandardites mingeid järeleandmisi ning valmistame abivajajatele supi sama suure pühendusega kui Eestimaa koolilastele. Keedame puljongid alati naturaalsest kodumaisest lihast ja köögiviljast ning me ei kasuta suppide valmistamisel maitsetugevdajaid sisaldavaid maitseaineid ega ka erinevaid puljongi-, supi- või kastmekontsentraate,“ ütles Endrikson.

Baltic Restaurants Estonia kutsub ühtlasi kõiki eestimaalasi üles tegema annetusi varjupaikadele, kes kodutute eest hoolt kannavad. „Keegi meist ei tohiks võtta oma igapäevaseid mugavusi ja karjääri iseenesest mõistetavana. Varjupaigad teevad väga tänuväärset tööd ning kui Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul teeksid kasvõi sada inimest väikse annetuse või panustaksid nende tegevusse vabatahtliku tööga, aitaks see märkimisväärselt tõsta kodutute elukvaliteeti,“ tõdes Endrikson.

Supijagamine toimub: Saue Päevakeskuses (Kütise 4), Rapla kiriku pastoraadis, Tartu varjupaigas (Lubja 7), Tallinna Hoolekande Keskuses (Suur-Sõjamäe 6a), Tallinna Sotsiaaltöö Keskuse Akadeemia tee kodutute öömajas (Akadeemia tee 34).

Head Uudised GoodNews