1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Homme jooksevad ligi 10 000 Eesti last heategevuslikul Teatejooksul
Homme jooksevad ligi 10 000 Eesti last heategevuslikul Teatejooksul

Homme jooksevad ligi 10 000 Eesti last heategevuslikul Teatejooksul

Artjom on 12-aastane rõõmsameelne, hea mälu ja keeltehuviga poiss

9. mail toimub samaaegselt 21 linnas üle-eestiline heategevuslik Teatejooks, mis toob liikumisvõime kaotanud laste ravi toetuse nimel jooksma ligi kümme tuhat põhikoolinoort. Teatejooksu avapaugu annab president Toomas-Hendrik Ilves.

Teatejooks on Eesti suurim laste- ja noortespordiüritus ning ühtlasi suurim üritus, kus lapsed ise annavad oma panuse heategevuse heaks. Laste heategevussündmus toimub neljapäeval 21 Eesti linnas: Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tallinnas, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis, Võrus. Ülevaade igas linnas toimuvast Teatejooksu ajast ja kohast on üleval kodulehel www.teatejooks.ee. Lastega teevad soojendusvõimlemist sportlased, nende seas kergejõustiklased Kätlin Tõllason ja Priit Aus (Tallinnas), sõudja Allar Raja ja treener Matti Killing (Pärnus), kümnevõistleja Martin Sisas (Rapla), jooksja Vjatšeslav Košelev (Sillamäe), suusataja Anti Saarepuu (Võrus) ja paljud teised.

Erik on 6-aastane tähelepanelik ja ülihea mäluga poiss

Teatejooksuga kogutud annetused lähevad liikumisvõime kaotanud laste raviks Haapsalu Neuroloogilises Rehabilitatsioonikeskuses. Annetused jagunevad kolmeks ning lähevad 6-aastase Eriku, 12-aastase Artjomi ning teiste väikeste patsientide ravi toetuseks Haapsalu Neuroloogilise Rehabilitatsioonikeskuses. 6-aastane Erik sündis elutunnusteta ning elule turgutades said arstid tema emale lubada vaid seda, et poeg hakkab kunagi silmi pilgutama, tänu taastusravile astub Erik aga tänaseks abivahendite toel juba ise väikseid samme. 12-aastasel Artjomil jäid sünnitrauma järel halvatuks mõlemad jalad ja üks käsi, kuid Haapsalus püütakse temagi taastusraviga abivahendite toel liikuma saada. Lisaks saab Haapsalus ravi veel sadu väikeseid patsiente. Eriku ja Artjomi lugusid saab lugeda kodulehelwww.teatejooks.ee/toeta.html.

Täiskasvanud saavad Teatejooksul osalevate laste panust ning Eriku, Artjomi ja teiste liikumisvõime kaotanud laste ravi toetada annetusega, helistades heategevusnumbril 900 7777 (ühe kõne hind on 7 eurot).

Head Uudised GoodNews