1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. HOMMIK ANUGA! Tanel-Eiko Novikovi pilliraha saadi kokku kõigest kolme päevaga
HOMMIK ANUGA! Tanel-Eiko Novikovi pilliraha saadi kokku kõigest kolme päevaga

HOMMIK ANUGA! Tanel-Eiko Novikovi pilliraha saadi kokku kõigest kolme päevaga

Eelmises „Hommik Anuga“ saates oli külas saate „Klassikatähed 2018“ võitja Tanel-Eiko Novikov, kes igatses uut marimbat. Veidike raha oli tal koos, aga 9000 eurot oli puudu.

Eesti rahvas käitus Hooandjas nagu „Kevade“ õpetaja Laur ja kinkis Tanelile tema pilli. Kulus vaid kolm päeva ja Novikov sai raha kokku.

Seni oli tal võimalik kasutada Tallinna Muusikakeskkooli pilli. Kui aga 12. klassi õpilane Novikov kooli lõpetab, vajab ta esinemisteks soolokontsertidel või kammerkoosseisudes isiklikku instrumenti.

Suuremad tootjad asuvad Euroopas, USA-s ja Aasias. Kogu protsess pilli tellimisest kuni kohaletoimetamiseni Eestisse võib võtta aega kuni kuus kuud. Peale tellimuse esitamist alustatakse pilli ehitusega.

Tänu osalemisele Klassika-Eurovisioonil sai Novikov kutse külastada Adamsi tehast Hollandis, kus hakati tema soove arvestades kokku panema vajalikku pilli. Marimba saab valmis detsembriks ja läheb maksma 15 000 eurot.

Toetajatele kingib Novikov autogrammiga foto, trummipulgad ja kutsed kevadisele soolokontserdile. Suuremate panustega hooandjatele on kavas arranžeerida hooandjate soovitud filmimuusikat ja seda esitada eksklusiivsel kontserdil hooandja sündmusel.

Head Uudised GoodNews