1. Avaleht
  2. Heategevus
  3. Inimesed on tänavu pakendiautomaatide kaudu annetanud üle 48 000 euro
Inimesed on tänavu pakendiautomaatide kaudu annetanud üle 48 000 euro

Inimesed on tänavu pakendiautomaatide kaudu annetanud üle 48 000 euro

Aitan_lapsi_logo.inddInimesed on tänavu teinud pakendiautomaatide kaudu heategevusfondile Aitan Lapsi annetusi enam kui 48 000 euro väärtuses, kokku on kolme aasta jooksul annetatud pea 237 000 eurot.

“Alustasime projektiga 2011. aasta mais. Selle aja jooksul on annetatud 257 266 korda ja kokku 236 877 eurot,” ütles SA Heategevusfond Aitan Lapsi nõukogu liige Rauno Raal, kelle sõnul on tänavu annetatud 55 636 korda kokku summas 48 070 eurot. “Keskmine annetus on sel aastal olnud 0,86 eurot,” täpsustas Raal.

“Täna saab juba 282 taaraautomaadis üle Eesti valida, kas taararaha tavapäraselt lunastada või osa pakenditest annetada Eesti laste kultuurielamuste tarbeks. Keskkonnateadlike Eesti inimeste heatahtlikkus on ületanud kõik ootused, mis on aga omakorda võimaldanud ellu viia mitmeid väga vajalikke projekte, mida täna on meil juba neli,” rõõmustas Raal.

“Koostöös Eesti Etendusasutuste Liidu ehk Eesti teatritega oleme suutnud viimasel kolmel aastal tekitada üle 40 000 teatrikülastuse vähekindlustatud laste jaoks. EETEAL-lt saadud viimatise raporti kohaselt oli mais 2014 enim külastusi Eesti Noorsoo- ja Nukuteatrisse, Ugala Teatrisse, Rakvere Teatrisse, Endla Teatrisse ja alati on väga aktiivne ka Vene Teatri külastamine, rääkis Raal. “Koostöös heategevusfondiga Minu Unistuste Päev oleme juba teist aastat järjest suutnud tekitada mitmeid „unistuste päevi“ Eesti haiglates viibivatele lastele, fookuses on väga keeruka diagnoosiga lastele mõeldud individuaalne üritus ja ka näiteks teatrietendus haiglas kohapeal terve osakonna lastele ja seda nii Tallinnas, Tartus kui ka Narvas.”

Koostöös Eesti Lastekirjanduse Keskusega lõpetas heategevusfond Aitan Lapsi tänavu juunis suure Eestimaa tuuri, mille käigus anti 33 raamatu karusselli kõigile Eesti haiglatele, kas siis lastehaiglale või haigla laste osakonnale. Raamatukarussell on liikuv raamatukogu, mis on täidetud Eesti lastekirjanduse ja lastemängudega. Aitan Lapsi heategevusfond eraldas 16 500 eurot annetajate raha mainitud raamatute ja mängude hankimiseks.

“Värskelt alustasime koostööd Eesti väiketeatreid ühendava organisatsiooniga ASSITEJ, kellega koostöös viime sellel aastal vähemasti ühel korral kuus teatri Haapsalu Neuroloogilisse Rehabilitatsioonikeskusesse,” rääkis Raal.

SA Heategevusfond Aitan Lapsi, heategevuskampaania patroon Evelin Ilves ja Eesti Etendusasutuste Liit algatasid 2011. aasta mais heategevuskampaania „Aitan lapsi“, et pakkuda vähekindlustatud lastele kultuurielamusi. „Aitan lapsi“ heategevuskampaaniaga on ühinenud kokku 19 etendusasutust – Eesti Draamateater, Rahvusooper Estonia, Eesti Teatri Festival, Endla, Kanuti Gildi Saal, Kuressaare Linnateater, NO99, Eesti Nuku- ja Noorsooteater, R.A.A.A.M., Rakvere Teater, Tallinna Linnateater, Vana Baskini Teater, Vanemuine, Vene Teater, VAT Teater, Von Krahli Teater, Ugala, Tartu Uus Teater ja Vaba Lava.

Head Uudised GoodNews